kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sani Şener: İşsiz çok eleman yok

CHA
Yeni Haber
TAV İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Sani Şener, Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olmasına rağmen eleman bulmakta zorlandıklarını, bunun nedeninin de kalifiye elaman bulamamaktan kaynaklandığını söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nün organize ettiği konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Sani Şener, 'Küresel Bir Türk Şirketinin Hikayesi' konulu bir konferans verdi.

Konferansa KTÜ Rektör Yardımcılarından Selahattin Köse, Necati Tüysüz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Şener konuşmasında, şirketlerin kendini geliştirmesinde en önemli payı olan stratejik yapılanın önemine değindi.

TAV Havalimanları Holding'in uluslararası piyasadaki yeri ve önemi hakkında bilgi veren Şener, "TAV bünyesinde 3 kıta, 6 ülke ve 16 milletten, oluşan toplam 14 bin çalışanıyla Türkiye'nin en büyük 22. firma arasında yer almaktadır. Yurtdışına açımlamazla birlikte dünyanın en iyi 12 havalimanı şirketi arasına girdik. Bu başarı stratejik yapılanmanın önemini ortaya koymaktadır. Değişik düşünen her zaman kazadır. Bizde projelerimizde farklı düşündük ve kazandık" dedi.

Yetişmiş elaman sıkıntısı çektiklerini dile getiren Şener, "Türkiye'de ciddi işsizlik var. Bununla birlikte yetişmiş elaman gücüne ihtiyacımız var. Bugün kendisini iyi yetiştiren gençleri büyük bir gelecek bekliyor" diye konuştu.

Küreselleşen dünyada öğrencilerin kendisini iyi yetiştirmesi gerektiğini ve mutlaka lisan bilmeleri gerektiğini vurgulayan Şener, "Üniversite öğrencileri mezun olduktan sonra 4 yıl içersinde mutlaka kendilerini yenilemesi geliştirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde diplomanızın hiçbir önemi kalmaz" şeklinde konuştu.

TAV'da çalışmanın oldukça zor ve disiplin gerektirdiğine dikkat çeken Şener, "Türkiye'nin en büyük 22. şirketiyiz. Bizde çalışmak olimpiyatlar kazanmak gibidir. Firma olarak insan kaynaklarına çok önem veriyoruz. Firmaların gelişmesi içinde bu şart. Havalimanı işletmeciliğinde dünyada öndeyiz. Çünkü TAV artık uluslararası bir marka olarak kabul ediliyor" ifadelerini kullandı.

Konferansın soru cevap bölümünde 'Türkiye'deki özelleştirmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine Şener, "Türkiye özelleştirmenin önünde duramaz. Çünkü dünyanın önde gelen bütün ülkeleri özelleştirme sistemiyle kalkınmıştır. Bana göre devlet ticaret yapmamalı. Bunun için özelleştirmeyi olumlu buluyorum" cevabını verdi.

Konferansın sonunda, KTÜ Rektör Yardımcısı Selahattin Köse tarafından Dr. Şener'e plaket takdim edildi.