Formülü bir iki kişi biliyor adeta sır gibi saklanıyor
İLİŞKİLİ HABERLER
Formülü bir iki kişi biliyor adeta sır gibi saklanıyor
Bu sos, 1934 yılında İsviçre'de yaşayan Mösyö Bouvier'nin keşfi... Et lokantası sahibi olan Bouvier, aynı zamanda çok da deneysel bir aşçı. Bouvier, bir gün çeşitli baharatları tereyağ ile karıştırıp çok özel bir sos yaratıyor. Bir süre sonra bu sosun adı Cafe de Paris sosu oluyor. Formülü, birkaç kişi dışında kimse tam olarak bilmiyor. Cafe de Paris soslu antrkot, meşhur oldukça sadece Cenevre ahalisi değil bütün ülke, akın akın bu antrkotu yemek için geliyor. Bu yoğun talep üzerine de Bouvier, bu sosu satmaya karar veriyor. Franchising yöntemi ile sosun mucidinin adını taşıyan Chez Bouvier Cafe'ler açılıyor. Cenevre'den sonra Paris'te Rue Marboeuf No:8'de bulunan Relais de L'Entrecote adlı yer ile birlikte bu lezzet bütün Avrupa'ya yayılmaya başlıyor.
Yayın tarihi: 27 Mayıs 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/27//haber,0FDB638BEB7940C8879ABB9F99B508C2.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.