kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Karidesli salata

Karides, domates, mantar, marul, kuşkonmaz ve salatalık turşusunu harmanlayın. Ayrılan marul yaprakları ile salata tabağının kenarlarını süsleyin, harmanladığınız karışımı marul yapraklarının ortasına yerleştirin. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi kapaklı küçük bir kavanoza koyup, iyice çalkalayın ve salatanın üzerine gezdirin. Salatayı 10 dakika dinlendirdikten sonra, mısırları serpip, soğuk servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
250 gr. karides (haşlanmış)

* 2 adet domates (ince dilimlenmiş)

* 250 gr. mantar (dilimlenip, haşlanmış)

* 1 adet marul (Kıyılmış olacak. Ayrıca süslemek için 15 yaprak ayırın)

* 3 adet salatalık turşusu (küçük küp doğranmış)

* 4 adet kuşkonmaz (taze veya konserve)

* 1 su bardağı mısır (dondurulmuş)

Sos malzemeleri:
*
2 çorba kaşığı sirke

* 6 çorba kaşığı zeytinyağı

* Tuz

* Karabiber