Şu an
26 Mayıs 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
26 Mayıs 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Banlieue Gold, dekorasyonu kadar servis, ürün ve mönü kalitesine de önem verilmiş az sayıda mekândan biri.
Altın mönülü mekân
İstanbul gibi bir metropolde mekânların uzun ömürlü olmaları zor. Konsept, mönü ve isim değişikliğiyle mekânların hep 'yeni' kalmasını sağlamaksa yaratıcılık ve işletmecilik gerektiriyor. İzzet Çapa'nın sahibi olduğu Banlieue Gold bu tür mekânlara örnek. ...
Yaşam dosyaları
Kanser hastasına Çin umudu
Tüm dünyadan kanserli hastaların akın ettiği Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hastanesi kapılarını ilk kez SABAH'A açtı....
İnternet sansürü ve ifade özgürlüğü paneli
9-22 nisan tarihleri arasında kutlanan İnternet Haftasi nedeniyle İstanbul Üniversitesinde "İnternet sansürü ve ifade özgürlüğü" hakkında bir panel düzenlendi....
İnternet medyası masaya yatırıldı
Türkiye'nin internet ile tanıştığı günün 15. yıldönümünde düzenlenen "İnternet Günleri" etkinliği çerçevesinde gazeteciler internet medyasını masaya yatırdı....
Mardin'in lezzet konağı
Mardin mutfak kültürünün başarılı temsilcisi Cercis Murat Konağı, yerli ve yabancı turistlerin bildiği bir mekân. Soğanlı yoğurt çorbası, kimyonlu nohut köftesi, Süryani usulü içli köfte, mahlepli patlıcanlı pilav gibi pek çok yöresel lezzeti bir arada tatmak mümkün. ...
'Cadde'de balık
İstanbul'un yeme içme dünyasında en önemli yenilikleri yapan restoranlar, İstanbul'un Anadolu yakasında yoğunlaşıyor. Caddebostan Kültür Merkezi'nin yanı başındaki Doğa Cadde de bu mekânlardan biri. Yenilebilir otlar özenle, bol suda azar azar, özellikleri, dirilik ve renkleri kaçmadan, kısa süre ...
Günün her saatinde Boğaz manzarası
Garga, sabahtan gecenin çok geç saatlerine kadar değişik konseptlerde hizmet veren yeni tip mekânlardan. Değişen saatlere göre bu katlar kahvaltı salonu, restoran ya da kulüp olarak değerlendiriliyor . Geçtiğimiz hafta içinde bir akşam Arnavutköy'de oturmuş keyifle yemeğimi yerken, köprünün tüm ...
Bağdat Caddesi'nde 'et ve dahası' var
İstanbul'daki yeme içme ve eğlence mekânlarının büyük kısmı Avrupa yakasında bulunuyor. Ancak lezzet avcıları ve özellikle kırmızı et sevenler için Bağdat Caddesi'nde yeni bir mekân var: Et'n More. İstanbul'un Avrupa kesiminde oturanlar Anadolu yakasına genellikle taşra gözüyle bakar. ...
Yaylalardan pastanelere transfer
Ekmek parası için Rusya'ya, Polonya'ya gidip pastacılık mesleğini öğrenerek dönen ve Türkiye'de bu işin yayılmasını sağlayan Hemşinlilerin çileli yolculukları, Gurbet Pastası kitabına konu oldu. Anadolu'nun ilk göç eden toplumu olarak bilinir Hemşinliler. ...
'Kayık'ta balık
Ege'nin lezzetlerini Haliç kıyısına taşıyan Le Caique Cibali, taze balıklarının yanı sıra değişik mezeleriyle de iddialı. Cibali'deki yerinde müdavim kitlesini oluşturan Le Caique, bu yaz Bodrum şubesini de hizmete açıyor. ...
Egzotik Fas İstanbul'a taşınıyor
24-30 Nisan tarihleri arasında Çırağan Palace Kempinski farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Arap, Afrika ve Güney Avrupa kültürlerini bir arada bulunduran Fas'ın büyülü dünyası İstanbullularla buluşacak. ...
Çilek rüyası
En sevilen meyvelerin başında gelen çileğin zamanı başlıyor. Bir zamanlar bahar meyvesi olarak bilinen çilek artık her daim tezgâhlarda kendine yer bulsa da her şey vaktinde güzeldir. Bu meyvenin cezbedici lezzetine kapılan Barcelo Eresin Topkapı Hotel de bir haftasını çileğe adamış. ...
Serinleten içecekler
Son yıllarda ülkemizde oluşan kahve kültürü hızla genişlemeye devam ediyor. Bu 'gelişme'nin sorumlularından Gloria Jean's Coffees de sıcak günler için serinletici ve egzotik tatlar hazırlamış. Bunlardan ilki Hula Cooler; üzeri krema ile örtülmüş tatlı ananasın, keskin limonun ve sütün karışımından ...
Mutfakta yine Ece var
Ece Aksoy, kendi adını taşıyan Kuruçeşme'deki Ece Bar'ı sattı. Ama kısa bir süre sonra Tarlabaşı'nda açtığı yeni mekânında lezzet ve dostluk dolu yeni yıllara adım atıyor.... - Gece hayatının en önemli isimlerinden Ece Aksoy'un yeni mekânına girdik ama tabela yok. ...
Diğer Gurme Haberleri
Nohut yerine fıstık pirinç yerine karnabahar
Küçük bir gurme cenneti
'Eşkili' Maraş yemekleri
Anadolu'nun bütün lezzetleri İstanbul'da
Tarsus mutfağını keşfedin
Balık bizim, Denize ne?
50 yıl sonra yeniden Çin restoranı
Ot deyip geçmeyin
Manzara karın doyurur mu?
Yazarlar
Sunay Akın
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Metin Kalkavan
Alışveriş
Evin en sevimli odası
Mobilyasından perdesine, duvar kâğıdından halısına kadar tam takım dekore edilebilen bebek odalarındaki ürünler, ...
Baharda eviniz de canlansın
Baharın gelmesiyle ev boyatma telaşı da başladı. Duvarlarını boyayıp yaşadığı mekâna renkli bir görüntü katmak ...
Kontrastların sezonu
Yeni sezonda herkesin tarzına ve yaşına uygun giysi var. Yeter ki içinde kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetler seçin ...
Spor
Böyle sezona böyle final
Gerets'in takımı 15 galibiyet alabildiği ve G.Saraylılar'ın "Artık bitsin" dediği sezonu Bursa yenilgisiyle kapadı. ...
Sağlam ders
İsmi Beşiktaş için geçen Ertuğrul Sağlam'ın takımı Kayseri, Kartal'a futbol dersi verdi. ...
Hesaplar çok karışık
Süper Lig'de bugün perde kapanıyor. Küme düşecek son iki takım belli olacak Manisa, G.Antep, Denizli, Rize, Antalya ve ...
Cuma
Brunch Kare As
Farklı yörelerden gelen peynirler, mis kokulu reçeller ve taze domatesler... Çoğu açık havada, keyifli bir ortam sunan ...
Bir adet Nuri Alço kokteyli almaz mısınız?
Nuri Alço kokteyli, Seyyal Taner şarkısı, bol hicranlı Türk filmleri... Bu hafta iki nostalji gecesi düzenleniyor. ...
Paris'e giden bir 'Düş'
Genco Gülan'ın Düş filmi, Paris Pompidou Sanat Merkezi'ndeki festivale katılıyor. Türkiye'nin Venedik Bienali ...
Dünya
Şarap üreticileri ölüm listesine aldı
Krize giren Fransız şarap üreticileri, gizli örgüt kurdu. Maskelerle TV'ye çıkıp Sarkozy'ye bir ay süre verdi. ...
Haniye'nin evine roketli operasyon
İsrail, bu hafta başında suikast listesine aldığı Filistin Başbakanı İsmail Haniye'ye ilk ciddi mesajını önceki gece ...