kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Saplantılı âşık, genç kızın hayatını kararttı

Hüseyin CUMALI / MERKEZ
Üniversiteli genç, arkadaşlık teklifini reddeden 21 yaşındaki öğrenciyi tabancayla vurup öldürdükten sonra kafasına kurşun sıkıp intihar etti..
Sakarya'da üniversite öğrencisi Zehra Yetişken, yaklaşık bir yıldır arkadaşlık teklifini reddettiği, aynı üniversitede öğrenim gören Bülent Özdemir tarafından kampus ile yurt arasındaki patikada tabancayla vurularak öldürüldü. Özdemir, daha sonra tabancayı kendi kafasına dayayarak intihar etti. Korkunç olay Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampusu ile yurt binası arasındaki "kestirme yol" olarak kullanılan patikada meydana geldi. Yurtta kalan Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Zehra Yetişken (21), dün sabah bir kız arkadaşıyla birlikte yaya olarak üniversiteye gitmek üzere yola çıktı.

OKULA GİDERKEN YOLUNU KESTİ
Kestirme yolu kullanan iki genç kızın yolu Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Bülent Özdemir (29) tarafından kesildi. Yaklaşık bir yıldır genç kıza arkadaşlık teklif ettiği, ancak reddedildiği öne sürülen Özdemir, konuşmak istediğini söyledi. Genç kıza arkadaşlık teklifini yineleyen genç, yeniden ret yanıtı alınca çılgına döndü. Öfkeyle belinde taşıdığı tabancayı çıkaran genç, önce havaya 3 el ateş açtı, ardından genç kızı kafasından vurarak öldürdü. Özdemir, daha sonra tabancayı kendi kafasına dayayarak ateşledi. Silah sesleri üzerine olay yerine koşan öğrenciler, genç kızın öldüğünü belirlerken, yaralı olan Özdemir de hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

ARKADAŞLARINA AĞLADILAR
Acı olayın duyulması üzerine Yetişken ile Özdemir'in arkadaşları olay yerine akın etti. Cep telefonlarıyla birbirlerine haber veren ve gözyaşı döken öğrencileri öğretim görevlileri teskin etmeye çalıştı. Kahramanmaraşlı olan Zehra Yetişken'in babasının Adana Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi'nde polis memuru olarak görev yaptığı öğrenildi. Cinnet getirip genç kızı öldürdükten sonra intihar eden Bülent Özdemir'in ise aslen Ardahanlı olduğu, ancak ailesinin İzmit'te oturduğu belirtildi.
Haberin fotoğrafları