İlköğretim son sınıfta eğitim gören 1 milyon 200 bin, lise son sınıfta eğitim gören 800 bin öğrencinin büyük bölümü OKS ve ÖSS'ye hazırlanmak için sahte doktor raporu alarak okul sıralarını boşalttı.
Yıllardır, sınavlara daha iyi hazırlanabilmek için eğitim yılının son ayında doktor doktor dolaşıp rapor arayan son sınıf öğrencilerine ve ailelerine artık "rapor şebekeleri" de hizmet veriyor.
Adeta bir sektör haline gelen, uzun süreli sahte rapor teminine eğitimci sendikaları da tepki gösteriyor.
Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, sınav merkezli eğitim sisteminin öğrencileri okuldan uzaklaştırdığını ve dershanelere yönlendirdiğini belirterek, "Sınav merkezli eğitim sistemi aynı zamanda çocuklarımızda yaratıcı ve eleştirel düşünme ile geneli kavrama ve yorumlama becerisini de kaybettirmiştir" dedi.
ÖĞRENCİLER ETİK GELİŞİM SÜRECİNDE SAHTEKARLIK ÖĞRENİYOR
Sendika Başkanı Avcı, doktor raporları yüzünden çocukların, son yıllarda önemi daha da vurgulanan "etik gelişim sürecinde" zarar gördüklerini dile getirdi.
"Ortada yıllardır devam eden bir ayıp var. Herkes birbirini kandırıyor. Sahte doktor raporu alan aileler aslında çocuklarına sahtekarlık yapmayı öğretiyor" diyen Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nı da eleştirerek, "Yıllardır bu sorunu görmezden gelerek bu büyük sahtekarlığa adeta devam demektedir" dedi. Acvı, öğrencileri okulda tutabilmek için sınav sistemiyle okuldaki müfredatın örtüşmesi gerektiğini ifade etti.
Yayın tarihi: 24 Mayıs 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/24//haber,44D32783EF52414DBED3D24E2BC4284F.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.