Kestaneyi haşlayıp, ayıklayın ve püre haline getirin. Piliç kıyması, mantar, sarmısak, bayat ekmeğin içi, tuz ve karabiberi robotta iyice karıştırın. Kestane püresine ilave edip, özleşene kadar iyice yoğurun. Bu karışımdan istediğiniz şekilde köfteler yapıp 3 çorba kaşığı zeytinyağında kızartın. Kalan zeytinyağı, zencefil ve sirkeyi bir kasede iyice karıştırın, içine havuçları ilave edip harmanlayın, köftelerle birlikte servis yapın.
6 kişilik * 250 gr. kestane
* 250 gr. piliç kıyma
* 1 su bardağı mantar
* 1 diş sarmısak
* 1 dilim bayat ekmek içi
* Tuz
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 4 çorba kaşığı zeytinayağı
Sos malzemeleri:
* 1/2 çay kaşığı zencefil
* 1 kahve fincanı sirke
* 1 adet orta boy havuç (jülyen kesilmiş)
Yayın tarihi: 24 Mayıs 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/24/gny/haber,246592E100214711810B57E482C3F66A.html
Tüm hakları saklıdır.