kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fransa’da müthiş bir ilgi gören Angelina Jolie ile Brad Pitt, hayranlarının sevgi gösterilerini karşılıksız bırakmadı. Son yıllarda dünya olaylarına büyük ilgi gösteren Angelina Jolie, şöyle konuşuyor: "Hiç tanımadığım insanların hikâyesiydi bu, ama aramızda öylesine çok ortak şey olduğunu keşfettik ki."

El Kaide'nin öldürdüğü gazetecinin eşini oynadı

ATİLLA DORSAY CANNES
Dünyanın en güzel çifti olarak gösterilen Angelina Jolie ile Brad Pitt "A Mighty Heart" (Güçlü Bir Yürek) filmiyle büyük beğeni topladı..
Dünyanın en güzel ve en ünlü çifti geçti Cannes 2007'den... Dünya medyasını peşlerinde koşturan Brad Pitt-Angelina Jolie çifti, yarışma dışı özel olarak gösterilen Michael Winterbottom imzalı "A Mighty Heart- Güçlü Bir Yürek" filmiyle büyük ilgi toplamayı başardılar. Bugün tüm dünya medyasının ilk sayfalarında yine onların resimleri olacak. Filmde, dünya gazetecilik tarihinin hatırlanan kurbanlarından birinin, El Kaide'ye bağlı bir Pakistan örgütünün kaçırdıktan sonra, kafasını kesip bedenini 10 parçaya ayırarak haince öldürdüğü Amerikalı uluslararası gazeteci Daniel Pearl ve eşi Marianne'in öyküleri anlatılıyor. Komşu Afganistan'da Taliban'a karşı yürütülen savaşı izlemek için Pakistan'da mevzilenen gazetecilerden biri olan Daniel, eşinin hamileliği nedeniyle Dubai'ye hareketlerinden bir gün önce kaçırılıyor. Ve 10 günlük bir bekleyişten sonra, "ölüm videosu" geliyor. Film aslında Daniel'den çok Marianne'in öyküsü. Filmin adındaki güçlü kalp, onun kalbi. Asla çökmeyen, umutsuzluğa kapılmayan, çok sevdiği kocası en zalim biçimde öldürülünce bile Pakistan halkını ve İslam dinini tümüyle suçlamaktan dikkatle kaçınan, hep diyalog ve barış yanlısı kalan Fransız kökenli bir kadın. Basın konferansına Angelina'nın yanıbaşında gerçek Marianne Pearl'ün de katılması, ilginç ve duygusal konuşmalara yol açtı.

BABA OLDUKTAN SONRA...
Brad Pitt filmde bu kez kendisini ön plana çıkarmamış, yapımcı olarak kalmış. Olayı anlatan kitabı okuduğundan beri bunu film yapmayı düşünmüş ve son üç yılını bunun için harcamış. Angelina Jolie ise belki hayatının rolünü oynuyor. Özellikle kocasının ölüm haberini aldığı sahnedeki oyunu kolay kolay unutulamaz. Brad Pitt şöyle diyor: "Bu öyküye, onun günümüzün modern tarihi içindeki rolüne büyük saygı duyduk, bu filmi bu saygıyla yaptık ve şimdi burada olmaktan çok gurur duyuyoruz. Ayrıca, baba olduğumdan beri, dünyamızı çocuklarımız için bir parçacık da olsa iyileştirme çabalarına çok inanıyorum ve katkıda bulunmak istiyorum."