Yalnız yaşayan biri olarak evimin mutfağı en favori köşelerimden biri değildir. Ben daha çok telefonuma mutfak vazifesi gördürüyorum. İki numara çeviriyorum en güzel yemekler evimi dolduruyor. Ayrıca mutfak bende; bulaşık, uzun süren toz alma seansları ve sürekli yerleştirilmesi gereken bir yer izlenimi oluşturuyor. Bu da sultani bir tembel olarak zavallı ruhumu çok tedirgin ediyor. Ama geçen hafta hiç kimsenin baskısı altında kalmadan, annemin "O mutfakta bir şeyler pişir de, evin ev gibi koksun" temennilerine muhatap olmadan yani bilerek ve isteyerek mutfaktaydım. Ama kendi mutfağımda değil; 'BKM Mutfak'taydım. BKM Mutfak, birçok insanın rüyalarını süsleyen BKM Oyuncu Atölyesi'nin ilk ürünü. BKM'de çalışan arkadaşlarıma "Orası nasıl bir yer?" diye sorduğumda şu yanıtı almıştım: "Çaycının bile, Yılmaz Erdoğan beni keşfetse diye gezindiği bir yer!" Evet, Yılmaz Erdoğan sonunda hem bu talepleri hem de giderek büyüyen oyuncu ve yazar ihtiyacını karşılamak amacıyla atölyesini kurdu. Birkaç yıldır genişçe bir amatör ekiple birlikte yaşayıp, birlikte üretiyorlar. Üstelik aralarına katılmak için çaycı olmanız filan fark etmiyor. CV'nizi yollayıp, sizi aramalarını beklemek yetiyor. Oradan girdiğiniz anda sahip olduğunuz tek sosyal statü üretkenliğiniz ve yaratıcılığınız ile hak ederek kazanacağınız statü. İşte BKM'ciler bu çalışkan gençlere altın değerinde bir fırsat vermişler ve Beşiktaş'ta tiyatronun biraz ilerisinde çok şık bir gece kulübü açmışlar. Gece kulübü dediysem, giriş ücretinin 30 YTL olduğu sonraki içkilerin ve yemeklerin fiyatlarının makul seviyelerde dolaştığı bir yer hayal etmeniz kendi menfaatinize olacaktır.
HASAN ŞAŞ'TAN TAKLİTLER Ben hemen bir olay yeri inceleme ekibi oluşturup, mekana intikal ettim. Gösteri saat 22.00'de başladı. Genel olarak kabare tarzı belirlenmiş. Bir anlatıcı çeşitli hikayeler anlatıyor ve 'çılgın bir kalabalık' da bunları sahneye koyuyor. Açıkçası ilk başta, köşe yazarı kararlılığı içinde kendimi güzelce bir kasıp "Aha şu ön sırada oturan şişman kadın var ya; topunuzu cebinden çıkarır" bakışımı takındım. Ama bu uzun sürmedi. 15-20 dakika sonra yelkenlerim indi ve gülmeye başladım. Bu daha önce tanık olmadığım; temiz, neşeli ve çok içten bir eğlence türü. Genç çocuklar sahnede o kadar çabalıyorlar ki, sırf bu içten çaba bile elleriniz patlayıncaya kadar alkışlama isteğini körüklüyor. Bu gençlerin bir çoğunu TV dizilerinden, 'Bir Demet Tiyatro'dan da tanıyoruz. Ama orada hepsi kişisel CV'lerini bir tarafa koyup, en minicik rollerin bile hakkını veriyorlar. Ortam o kadar doğal ki, insanın içinden şöyle sahneye çıkıp aklının dibini göstermek bile geçiyor. Hatta benim gittiğim hafta Hasan Şaş kendini tutamayıp (gençlerin de ısrarıyla) sahneye çıktı ve mükemmel bir Fatih Terim taklidi yaptı. Programdaki Türk usulü Hamlet ve cennet ile cehennemin kapısında geçen skeçler çok komik. İşte durum budur arkadaşlar... Fena halde komikler ve fena halde tavsiye ederim. Rezervasyon yaptırırsanız iyi olur çünkü mekan çok geniş değil ve son dakikada yer bulmak güç olabiliyor. Rezervasyon için: 0212 327 72 05
Not: Biliyorum şimdi bir sürü 'Atölye'ye nasıl girebilir e-mail ve telefonları gelecek. Ne yazık ki, düzenli olarak sınav yapılmıyor. BKM'de oyuncular; biriken CV'ler ve uzun zamandır kuruluşun kapılarını bir şeyler yapmak için aşındıran gençlerden seçiliyor. Yani ani ve gereksiz heyecana mahal yok:)
Yayın tarihi: 22 Mayıs 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/22/gny/haber,EE0FA5DB66054AA6BFC2645E4F8A975E.html
Tüm hakları saklıdır.