Egzotik Fas İstanbul'a taşınıyor
24-30 Nisan tarihleri arasında Çırağan Palace Kempinski farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Arap, Afrika ve Güney Avrupa kültürlerini bir arada bulunduran Fas'ın büyülü dünyası İstanbullularla buluşacak. Dünyaca ünlü aşçılar, Fas'ın en iyi müzik gruplarından Chawki ve Fas'ın en ünlü Modaevi Chouafi Naema'nın baş tasarımcısı Zineb Shimou hafta boyunca misafirlerle birlikte olacak. Safran, kimyon, tarçın gibi baharatların yanı sıra Akdeniz'e özgü sebze ve meyvelerin de kullanıldığı Fas Mutfağı'nın en bilinen yemeği "Tagine" adı verilen, özel toprak çömleklerde, balık, tavuk veya etin yanı sıra safran, kimyon, zencefil gibi baharatlar ve çeşitli Akdeniz meyveleri ile hazırlanan, tencere yemeklerinden örnekler sofraları süsleyecek. Ayrıca mönüde Fas Mutfağı'nın olmazsa olmaz lezzeti kuskus çeşitleri, baharatlı özel ekmekleri ve kuru üzüm, badem, kuru incir, kuru kayısı ve bal ile hazırlanan değişik tatlıları da yer alacak. Festival süresince yapılacak çekilişlerle altı şanslı misafire, Royal Air Moroc'dan Casablanca'ya gidiş-dönüş uçak bileti ve Le Royal Mansour Meridien Oteli'nde üç gece kahvaltı dahil konaklama hediye edilecek. Fas Yemek ve Kültür Festivali'ne katılmak için ayrıntılı bilgiyi (0212) 275 59 75 no'lu telefondan alabilirsiniz.
Yayın tarihi: 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/12/ct/haber,25EF1980CCAB41CA8EF4768C9CF6E410.html
Tüm hakları saklıdır.