kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Harley Davidson Motosiklet Eğitim Laboratuarı öğrencilerinin ortak hayali, ileride bir Harley motora sahip olabilmek.

Geleceğin Harley'cileri meslek lisesinde yetişiyor

BURCU ALDİNÇ
Bağımsız ve özgür yaşam felsefesini benimseyen motosiklet markası Harley Davidson, Şişli Motor Meslek Lisesi içinde açtığı bölümde geleceğin Harley ustalarını yetiştirmeyi amaçlıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Geleceğin Harley'cileri meslek lisesinde yetişiyor
Motor tutkunları için Harley Davidson'ın ayrı bir yeri vardır. Hızı, özgürlüğü benimseyen yaşam felsefesi, aksesuarları ve kıyafetleri ile Harley'ciler her yerde kendilerini gösterir. Amerika'nın en büyük motosiklet üretim fabrikasına sahip olan Harley Davidson, ülkemizde de son yıllarda oldukça rağbet görüyor. Öyle ki Harley satışlarında göz ardı edilemez bir artış söz konusu. Harley Davidson şimdilerde ise, Şişli Motor Meslek Lisesi içinde açtığı bölümle geleceğin Harley ustalarını yetiştirmeyi amaçlıyor. "Bir motosiklet markasının da okulu mu olur?" demeyin. Çünkü bakımı, teknik parçaları ve felsefesi ile Harley Davidson sıradan motosikletlerden çok farklı. Zaten verdiği eğitim de liseyle sınırlı değil; markanın İngiltere'de bir de üniversitesi bulunuyor. Şişli Meslek Lisesi içindeki Harley Davidson Motosiklet Eğitim Laboratuarı ise bu yıl açıldı. Toplam 32 öğrencisi olan okul, Türkiye'de motosiklet alanında eğitim veren tek eğitim kurumu. Okulun, yıllarını motosiklete vermiş iki öğretim görevlisi var. 18 yaşından itibaren motora binen Sabri Türeten, "Harley Davison sayesinde ülkemizde önemli bir açık kapandı. Diğer ülkelerde iki tekerlekli motorlar hakkında eğitim veren bölümler var, ancak bizde yoktu. Burası bir motosiklet laboratuarı. Türkiye'de Harley tutkunu birçok insan var ve motorlarını götürebilecekleri bir yetkili servis yoktu, şimdi o da oldu. Hedefimiz; motor ve motosiklet denilince insanların ilk olarak aklına gelmek," diyor.

YURTDIŞINDA İŞ İMKÂNI
Okulun 17-18 yaşındaki öğrencileri, Harley efsanesinin bir parçası olabildikleri için kendilerini çok şanslı hissediyorlar. Birçoğu için gerçek bir Harley'i yakından görmek sadece hayalken, şimdi bir sürü motosikletin içinde eğitim alıyorlar. Ülkemizdeki tek yetkili servis burada olduğu için, Harley kullanıcıları, motorlarını buradaki servise bırakıyor, öğrenciler de hep hayalini kurdukları motorları yakından görme fırsatı buluyor. Zaten görüştüğümüz öğrencilerin birçoğu, bir gün kot montu, şapkası, bandanası ve fuları ile Harley Davidson motoru kullanmayı hayal ediyor. Bu okul da onların hayallerini, gerçeğe bir adım daha yaklaştırıyor. Üstelik okuldan mezun olduktan sonra öğrenciler için birçok imkân açılıyor. Sertifikayı alan öğrenciler, bu belge ile dünyanın herhangi bir yerinde Harley ustası olarak çalışma şansı elde ediyor. Ama daha da uzmanlaşmak, bir Harley profesyoneli olmak isteyenler için de fırsatlar bitmiyor. İngiltere'deki Harley Davidson Üniversitesi, sertifikalarıyla başvuranlara kapılarını açıyor.

SEÇİM KRİTERLERİ
Okula girebilmek için sadece motosiklet tutkunu olmak yetmiyor. Öğrenciler yetenek sınavı ve mülakata tabi tutuluyor. Her iki sınavı da geçen, karne notları yüksek, istekli öğrenciler de okulda okuma hakkına sahip oluyor. Eğitim sadece Harley Davidson motorlarıyla da sınırlı değil, motosikletle ilgili tüm teknik bilgiler veriliyor. Ayrıca İngilizce ve bilgisayar dersleri de mevcut. Yani mezun olanlar bir Harley ustası olmasa bile, başka bir motosiklet markasında çalışma şansı elde edebiliyor.
Haberin fotoğrafları