kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Pazar SABAH 
Gurme
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Müzik eğitimini Londra ve Los Angeles'ta yapan Cem Mansur, uzun yıllar yurtdışında şeflik yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra bir süre İstanbul Devlet Operası'nın şefliğini üstlendi ve 1998 yılından beri de Akbank Oda Orkestrası'nın daimi şefi. Evet, o usta bir sanatçı fakat biz bugün kendisinin başka bir yeteneğinden söz edeceğiz: Mutfaktaki şefliğinden! Londra'daki öğrencilik yıllarından beri yemek yapan Mansur, bu konuda da bir sanatçı gibi, yaratıcılığını kullanarak çalışıyor. "Ben daha çok yemekleri kafadan atarım," diyor. Anlaşılan genellikle de tutturuyor. Mansur'un bu yeteneğini, Asmalımescit'teki Gaudi Tapas Bar'ın mönüsünde yer alan bir yemeği ele vermiş bulunuyor. Gaudi'nin sahibi, Lale ve Cem Mansur'un eski arkadaşları olan Kürşad Kahramanoğlu, Mansur'un 'icat ettiği' ve hepsinin beğenerek yediği bu yemeği, adını da uydurmak suretiyle Cemitos koyup, mekânın mönüsüne eklemiş. Cem Mansur'la Gaudi'de buluşup sohbet ederken, bir süre sonra gerçekleştirmeyi planladığı, Şefin Tavsiyesi adlı bir yemek kitabı projesi olduğunu da öğrendik.