İlkokul öğrencilerinin katıldığı yarışmada pişirilen lezzetli yemeklere bakılırsa Türk mutfağının geleceği emin ellerde.
Geçen hafta Ataşehir'deki okullarında düzenlenen, Bilfen Eğitim Kurumları'nın Uluslararası Genç Aşçılar Yemek Yarışması'nda jüri üyeliği yaptım: Berna Laçin, Şebnem Özinal, Hande Subaşı ve Şefik Öztek'le birlikte... Temeli, rahmetli Tuğrul Şavkay tarafından atılan bu güzel organizasyonun, beşincisi yapıldı. Ve çok başarılıydı. Öncelikle fikir ilginç: Okulun yaşları 10 ile 14 arasında değişen, yemek pişirmeye meraklı gençleri, bu işe gönül vermiş öğretmenler tarafından seçiliyor. Ayrıca birkaç ülkeden aynı yaşta çocuklar da geliyor: Bu yıl, İtalya, Slovenya ve Rusya'dan ikişer çocuk vardı. Önerdikleri birer yemek kabul edilenler, o gün gelip tek başlarına yemeklerini hazırladı. O gün çok eğlendik. Toplam 17 küçük çocuğun heyecanına tanık olduk. Gencecik aşçılar, sorularımızı yanıtladılar, bize işin sırlarını anlattılar! Üç kategoride (salatalar, ana yemekler, hamur işleri) yapılan yarışmada, kimi çok özgün ve lezzetli şeyler de yedik. Bizimkiler bayağı iyiydi: Örneğin makarna ülkesi İtalya'dan gelen çocuklarınki değil, bizimkilerin makarnası dereceye girdi! Yani korkmayın: Türk mutfağının geleceği emin ellerde! Her yıl 23 Nisan etkinliklerinin yanına son derece yakışan bu güzel olay, umarım böyle devam eder.
Bugünkü Tüm Yazıları
Çocuklar pişirdi, biz yedik!
Yayın tarihi: 27 Nisan 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/27/cm/dorsay.html
Tüm hakları saklıdır.