kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
5. ayak Kış Trafosi’ne farklı sınıflarda 34 tekne katıldı.

Bodrum: Denizlerin Efendisi

ENİS UMULER
Deniz ve yelken deyince, hayatın durduğu yer Bodrum. Altı yıldır Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Bodrum Kış Trofesi ise yelken sezonunu tüm yıla yayan heyecan ve eğlence vaat eden çok başarılı bir organizasyon..
Özgürlüğün sporu yelken Türkiye' de artık hızla gelişiyor. Buna en büyük katkılardan biri doğa harikası koylarımız ve muhteşem denizimiz. Doğal güzelliklerin yanı sıra yaz-kış düzenlenen renkli yelken yarışlarının da katkısı şüphe götürmez. Yelken sporunu sevenleri bir araya getirmek, 7'den 70'e her yaştan yelkenci yetiştirmek, uluslararası arenalarda Türk yelkencilerin adlarını duyurmak ve ülke turizmine katkıda bulunmak misyonuyla 2001 yılında kurulan Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü, altı yıldır yedi ayakta 14 yarıştan oluşan 'Kış Trofesi' ile de Bodrumlu veya Bodrum'a gönül vermiş yelkenseverlere adrenalinli günler yaşatıyor. İstanbul'da yaşayan ancak yelken yarışı için hafta sonu gelenler arasında kimler vardı kimler... Hafta sonu dinlenmeyenler, toplantılarını erteleyenler, hatta ameliyatını yarıda kesip yarışa gelenler! Meğer deniz ve yelken deyince, hayatın durduğu yermiş burası. Bu tutku karşısında şaşkınlığımızın beraberinde, kıskançlık da duymadık desek yalan olur. Yarış startı verilirken, en az onlar kadar heyecanlandık.. İKİNCİ

YARIŞ EYLÜLDE
IRC ve Destek sınıfında 34 teknenin yarıştığı kış trofesinin beşinci ayağı Bodrum-Yıldız Adası ve Bodrum-Orak Adası offshore rotasında yapıldı. Bu ilk gün şiddetli rüzgâra rağmen tüm tekneler yarışı sorunsuz bir şekilde tamamladı. İkinci gün Bodrum Kalesi açıklarında sosis rotada yapılan ikinci etapta ise, yarışan teknelerden üçü yarışı tamamlayamadı. Her ne kadar bazıları arıza sebebiyle yarışı bitirememiş olsalar da diva teknesinin, bayanlar teknesi olarak yarışan pioneer teknesine çarpıp üzerinden döndüğüne bizzat şahit olduk. Pioneer teknesi tarafından telsize verilen protestoyu duyunca, bayanların mutlak kaderinin asfaltta ya da denizde değişmeyeceğine ekipçe kanaat getirdik! Yarış sonucunda IRC sınıflarında Mandinga, Norm, Berk ve Bona Dea birinci gelirken, destek sınıfında Beliz yarışı birinci tamamladı. Ancak bu uzun soluklu yarışta 27 Mayıs'taki Trofe Kupası'nı kimlerin alacağı henüz belli değil. Yarışçılar, yarışın ardından müdavimleri olduğu Marina Yacht Club'ta yorgunluk attılar. 'Club' deyince belirtmek lazım, bu mekân İstanbul'daki üye olmayan giremez mekânlarından değil.

YELKENCİLERİN MEKÂNI
Bodrum'da yelkenciler ve motoryatçıların olduğu kadar; hayat gustosuna sahip tüm yerli ve yabancı turistlerin yaz- kış 24 saat Bodrum' u yaşadıkları tek yer. Kulüp ruhunu bozmadan içerisinde restoranları ve barlarının yanısıra tüm misafirlerini dünya müzikleriyle buluşturuyor. Latin, caz, soul.. Tabii Bodrum Kale görüntüsü de cabası.. Bizim büyük şehirde anlamını unuttuğumuz güleryüzlü servis de oldukça dikkatimizi çekti. Geçen sene Neco'nun sahne aldığı kulüpte, bu yıl Aşkın Ersunal, Önder Bali ve Fatih Erkoç gibi ustalar caz konuşturacaklar. Kulübün sahibi Şenkar Öztüzün, eski yelken şampiyonu olmasının yanı sıra Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübünün de kurucularından. İşi gücü bırakıp kendi teknesi X- machine ile yarışa koşması ise ayrıca takdire şayan. Hem yelkende hem de kulüpte pek çok ilklere imza atan işletmeci, geçen yıl Türkiye'de ilk defa 'Famous Cup' adı altında şöhretlerin katılıp yelken yaptığı bir yarış organizasyonu düzenleyerek ve basında oldukça fazla yer alarak yelkeni daha dokunulabilir kılmış ve herkesle buluşturmayı başarmış. Bu yıl 22-23 Eylül'de ikincisi düzenlenecek olan Famous Cup'ta ise çok iyi isimler göreceğinize emin olabilirsiniz. Ondan önce de 5-6 Mayıs tarihlerinde büyük katılım beklenen Naviga Cup gerçekleştirilecek. Trofenin sonunda kazanan kim olursa olsun, yelken yarışlarında iki kazanan var. Biri yelken sporu, diğeri ise Bodrum. Ayrıca "Ben bu hikâyeyi sevdim," derseniz, Bodrum Açıkdeniz Yelken Klubü'nde yelken derslerinin verildiğini hatırlatalım. Bodrum Açıkdeniz Yelken Klubü Tel: (0252) 3161860 Marina Yacht Club Tel:

(0252) 316 12 28
Haberin fotoğrafları