Sacher'inkilerde çikolatalı pandispanya enlemesine kesilip arasına kayısı marmeladı sürülürken, Demel, üzerini kaplayan çikolata tabakasının hemen altına marmeladı yayıyor. Sonuçta Viyana'nın bu iki tarihi pastanesinde yılda 150 binden fazla Sacher pastası üretiliyor. Her ne kadar bunun üçte biri dünyanın dört bir yanına gönderilse de, pastanın tam olarak tadı Viyana'da, bir fincan mis gibi Viyana kahvesiyle çıkıyor. Son Viyana gezimde her iki pastayı da tattım. Demel'inki biraz daha kuru. Sacher'inki ise daha bol marmelatlı, daha yumuşak ve daha tatlı. Ancak her ikisi de mükemmel.
Yayın tarihi: 22 Nisan 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/22/pz/haber,4DCDD2FB0A7544B99337195C27E50411.html
Tüm hakları saklıdır.