kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

En mutlu halk Danimarkalılar

Yeni Haber
İngiliz The Times gazetesinde yer alan araştırmaya göre, Avrupa'nın en mutlu halkının Danimarkalılar. Danimarka'da ortalama mutluluk oranı, 10 üzerinden 8.31 olarak çıkarken Finlandiya'da bu oran yüzde 8.05 olarak çıktı. En mutsuz halk olarak 6.27 ile İtalyanlar çıktı.

Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar, 1 Mayıs 2004'te genişlemesi öncesi AB üyesi olan 15 ülkeyi kapsayan bir araştırma yaptı. Araştırmaya 20 bin kişi katıldı. Araştırmacılar, mutluluk oranını bulduktan sonra neden mutlu oldukları ile yapılan ayrı araştırma ile bu sonuçları karşılaştırdı.

Araştırma başkanı Luisa Corrado, "Toplumdaki güven çok önemli. En mutlu oldukları ortaya çıkan halkın hükümetine, yasalara ve birbirlerine olan güveni de yüksek." dedi. Corrado, ülkedeki mutluluğu arttırmaya çalışanların ekonomik kalkınmadan daha fazlasını yapması gerektiğini belirtti. Corrado, "Mutluluğumuz, güveninin olduğu ve insanların birbirlerini desteklediği toplumlarda daha çok artabilir." şeklinde konuştu.

Araştırma sonuçlarına göre, kadınlar erkeklere göre daha mutlu. Gene araştırma sonuçlarına göre, yaşlılar ve gençler, orta yaş insanlara göre hayatlarından daha memnun.

(AA)