Aynı yağı iki kez kullanmayın
Kızartma yapılan sıvı yağı, birden fazla kez kullanıyorsanız sağlığınızı riske atıyorsunuz demektir! Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahide Yağmur, 'yağda kızartma' yöntemini beslenmede çok fazla önermediklerini, ancak yapılması durumunda da yağın sadece bir kez kullanılması gerektiğini belirtiyor. Kullanılan yağın bekleme süresinde ortaya çıkan toksik maddelerin kanserojen etkiye sahip olabileceğini belirten Prof. Yağmur, şunları kaydediyor: "İkinci kez kullanılan kızartma yağının kimyasal yapısı bozulur. Birden fazla kullanılan yağlardan yiyeceklere geçen kanserojen maddeler, tüketim sırasında aynen vücuda da alınıyor. Yağdaki toksikler, vücutta hücre ve DNA yapısına etki edebilir."
Yayın tarihi: 13 Nisan 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/13/gny/haber,68486A534C324AECA49B08FFFD6D5A20.html
Tüm hakları saklıdır.