Yaşlılıkta beslenmeye dikkat
Bilinçsiz beslenme; 65 yaş üzerindeki kişilerde görülen diyabet, obezite, osteoporoz, felç, iskelet ve kas sistemi hastalıklarında en önemli risk faktörü. Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaparak, 65 yaş üzerindekileri beslenme konusunda uyardı ve şu önerilerde bulundu: Öğün sayısını artırın, az ve sık yemek yiyin. Sabah kahvaltısını mutlaka yapın. İdeal vücut ağırlığınızı koruyun. Yağlı besinlerin tüketimini sınırlandırın. Kırmızı et yerine tavuk ve hindi etini tercih edin. Haftada en az 2-3 kez balık tüketin. Hayvansal kaynaklı yağ tüketimini azaltın ve bitkisel kaynaklı sıvı yağları tercih edin. Az yağlı veya yağsız süt ve yoğurt tüketimine özen gösterin. Kan şekerini hemen yükselten şeker, şekerli ve hamurlu besinler yerine muhallebi ve sütlaç gibi sütlü tatlılara yönelin. Özel gün ve toplantılarda pasta, tatlı ve şekerleme tüketiminden olabildiğince kaçının. Yaşınıza uygun olarak fiziksel aktivitelerinizi artırın.
|