kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın
AYŞE TÜTER
Tuzlu kurabiye
Una margarin, sıvıyağ, yoğurt, şeker, tuz, yumurta ve kabartma tozunu katıp, iyice yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Her birine ayrı ayrı bir çorba kaşığı pul kırmızıbiber, toz yeşil fıstık, susam ve çörekotu katıp, yoğurun. Hamurlardan minik parçalar koparıp, istediğiniz şekilleri verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını zeytinyağı ile çırpıp, üzerlerine sürün. Pul kırmızıbiber, toz yeşil fıstık, susam ve çörekotu kattığınız kurabiyelerin üzerlerine de aynı malzemeden serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 15 dakika pişirin.

MALZEMELER 8 kişilik
* 3.5 su bardağı un

* 125 gr. margarin

* 1 kahve fincanı sıvıyağ

* 1 kahve fincanı yoğurt

* 2 tatlı kaşığı şeker

* 1 çay kaşığı tuz

* 2 adet yumurta

* 1 paket kabartma tozu

* 1.5 çorba kaşığı kırmızıbiber

* 1.5 çorba kaşığı toz yeşil fıstık

* 1.5 çorba kaşığı susam

* 1.5 çorba kaşığı çörekotu

* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı