kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın
AYŞE TÜTER
Çikolatalı ekmek
Ilık suyun yarısında maya ve balı eritin. Geniş bir kapta un ve tuzu karıştırıp, unun ortasını açın. Hazırladığınız mayalı suyu dökün. Elinizle mayalı suyun etrafındaki unu, dairesel hareketlerle suya yedirin. Mayalı su bittikten sonra kalan suyu havuzun ortasına yavaşça katıp, karıştırma şeklini değiştirmeden una yedirin. Yumuşak bir hamur yapın. 5 dakika süreyle hamuru iki elinizle üzerine bastırarak yoğurun. Hamur elinize yapışırsa un katın. Hamura yuvarlak bir şekil verin, üzerini unlayın. Fırın tepsisine koyup, üzerine bıçakla çentik açın. Havluyla sarıp, hava akımı olmayacak sıcak bir ortamda hamur iki katı mayalanana kadar 40 dakika bekletin. Hamur mayalanınca iki elinizle yoğurun. İkiye bölün. Üzerlerini unlayıp mutfak havlusu ile sarın. Her bir hamur tekrar iki katına ulaşıncaya kadar bekletin. Her bir hamuru unlu bir yüzeyde merdane ile açarak eni 17 cm. kalınlığı da yarım cm. olacak şekilde uzun dikdörtgen hamur yapın. Hamurun üzerine tereyağının yarısını sürün, fındık ve çikolatanın da yarısını serperek rulo şeklinde sarın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Ruloları 2 cm. eninde kesip, yağlanmış fırın tepsisine az aralıklarla yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER 10 kişilik
* 30 gr. taze maya

* 30 gr. bal

* 3 su bardağı su (ılık)

* 1 kg. un

* 2 çorba kaşığı tuz

İçi:
*
200 gr. tereyağı (yumuşatılmış)

* 200 gr. fındık (iri kırılmış)

* 300 gr. çikolata