kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın
AYŞE TÜTER
Mısır ekmeği
Su hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Kaynar suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin, ardından elle iyice yoğurun. Yağlanmış 35 cm.'lik tepsiye dökün. Fırına atmadan istenen şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin. Bir saat dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER
8 kişilik

* 1 kg. mısır unu

* 1/2 su bardağı un

* 1 su bardağı sıvıyağ

* 1 çorba kaşığı karbonat (silme)

* 5 su bardağı su (kaynar)

* Tuz