kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli makası

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
MHP lideri eski Meclis Başkanı Ömer İzgi, Öcalan'a idam veren hâkim Turgut Okyay, futbolcu Saffet Sancaklı, eski OHAL valisi Ünal Erkan gibi isimleri tırpanladı..
MHP'nin dün açıklanan aday listesi de diğer partilerin listeleri gibi sürpriz yarattı. MHP lideri Devlet Bahçeli, tanınmış bazı isimlere yer vermezken, yakın kurmaylarını vitrine yerleştirdi.

KATLİAM SANIĞI
Eski Meclis Başkanı Ömer İzgi, Abdullah Öcalan'a idam kararı veren hâkim Turgut Okyay, "çuval" olayından sonra Kuzey Irak'ta görev yapan emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçaslan, emekli hava istihbaratçı tuğgeneral Kürşat Atılgan, eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, sanatçı Gökhan Güney, eski OHAL valisi Ünal Erkan, eski BDDK üyesi Kemal Çevik, Akşener'in İçişleri Bakanı olduğu dönemde kapı kırılarak Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğuna oturtulan Kemal Çelik, televizyoncu Ertürk Yöndem gibi isimler listelerde kendilerine yer bulamadı. Aday gösterilenler arasında adı Bahçelievler katliamına karışan Mustafa Mit de yer aldı. Mit, Sivas 1. sıradan aday gösterildi. Bir dönem BBP'de genel başkan yardımcılığı yapan Hanefi Çelik Tokat 4. sıradan aday gösterildi. 2006 yılına kadar il başkanlığının bulunmadığı Tunceli'nde ise Turgut Sak ve Özdal Yurt aday gösterildi.