|
|
Sıcak erik tart
Tüm malzemeleri yumuşak tereyağı kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Milföy hamurunu rulo haline getirin ve 15x7 cm. ebadında kesip, üzerine marzipan parçalarını ekleyin. Yarıya bölünmüş 4 parça erik ile üzerini örtüp, hafifçe bastırın. Sertleşmesi için buzdolabına koyun. 180 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Bir tabağa alıp, üzerine pudra şekeri serpin. Badem şurubu ve safran kreması ile süsleyerek servis yapın. Badem şurubu: Kuru bir tavada bademleri tavalayın. Şeker, beyaz şarap ve suyu ekleyip, şurup kıvamına gelinceye kadar çektirin. Safran kreması: Yumurta sarısını ve şekeri beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın. Vurulmuş kremayı yavaşça karıştırıp, safrana ekleyin.
MALZEMELER 10 adet * 75 gr. milföy hamuru
* 2 erik
* 30 gr. marzipan (badem ezmesi)
* 30 gr. pudra şekeri
* 30 gr. tuzsuz tereyağı
* 1 yumurta
* 10 gr. un
* 10 gr. badem unu Badem şurubu:
* 2 sofra kaşığı beyaz port şarabı
* 2 sofra kaşığı su
* 50 gr. kahverengi şeker
* 10 gr. bütün badem Safran kreması:
* 1 yumurta sarısı
* 50 gr. şeker
* Vurulmuş krema
* 2 gr. safran
|