|
|
Mısır unlu poğaça
Mısır ununu ve unu karıştırın. Yağ, yoğurt, sirke, haşhaş tohumu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Karıştırılan una ilave edip, iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Beyaz peynir, maydanoz, çörekotu ve yumurta akını çatalla ezerek karıştırın. Hamurdan ufak yumurta büyüklüğünde parçalar alın, elde avuç içi büyüklüğünde yuvarlak açın. Hazırlanan içten 2 tatlı kaşığı harcı, hamurun yarısına koyun. Hamurun diğer boş kısmını malzemenin üstüne kapatıp, yarım ay şekli verin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Yumurta sarısını zeytinyağı ile çırpıp, üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 15 dakika dinlendirip, ılık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER * 2 su bardağı mısır unu (elenmiş)
* 2,5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 su bardağı margarin (eritilmiş, soğutulmuş)
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
* 1 paket kabartma tozu
* Çok az tuz
İçi: * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı çörekotu
* 1 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
|