|
|
Paşa böreği
Piliç light göğüs etlerini dörde bölünmüş soğan ile haşlayıp, süzün. Haşlama suyundan 1,5 su bardağını ayırın. Etleri didikleyin. Rende soğan, mantar, kaşar peyniri, maydanoz ve karabiber ile karıştırın. Yağlanmış tepsiye bir adet yufkayı kenarları tepsi yüksekliğinde olacak şekilde ortasını kırıştırarak yayın. Süt ile yağı çırpıp, 3-4 kaşık yufkanın üzerine gezdirin. Hazırladığınız harcı tam yufkanın üzerine serpiştirin. Üzerine ikinci yufkayı kırıştırarak tam tepsi ebadında yayın, yağlı süt serpip, etli harcı koyun. Diğer yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca soğuk haşlama suyunu üzerine dökün. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 paket piliç light göğüs
* 4 adet yufka
* 2 adet ufak soğan (bir tanesi 4'e bölünmüş, diğeri iri rende yapılmış)
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 1 su bardağı mantar (4'e bölünmüş)
* 150 gr. kaşar peyniri (küp doğranmış)
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1,5 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* Tuz
|