kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Atilla Dorsay @ SABAH
 
Berlin'de Türk olmak ve Türk filmi izlemek
Bir Sevgililer Günü eksikti
Küçük Serçe'nin inanılmaz öyküsü

Berlin'de Türk olmak ve Türk filmi izlemek

Berlin Film Festivali'nde Yandım Ali, Takva ve Rıza gibi filmler başta olmak üzere Almanya'da yaşayan Türkler'den büyük ilgi gördü

Bu haftaki konumuz elbette Berlin. Nasıl olmasın ki... Bir haftadır burada yaşıyoruz, filmlerle yatıp kalkıyoruz, ünlülerin peşinde koşuyoruz. Ve sayısız Berlinli Türk dostumuzla muhabbet tazeliyoruz. Özellikle Türkiye'den gelen veya Türkiye ile ilişkili filmler, Berlin'in aydın Türklerini bir araya topluyor. Bu soğuk ülkenin gri gökyüzüne dağılmış kuşlar gibi dolanan yurttaşlarımız, kendi hikâyelerini anlatan her şeye açlar kuşkusuz. Ve hemen onun etrafında toplanıyorlar. Bu yüzden artık Türk filmleri, burada da büyük seyirci sayılarına erişiyor. Örneğin Film Pazarı'ndaki geleneksel Türk standını bekçi gibi bekleyen yapımcı Mehmet Soyarslan, son filmi Yandım Ali'nin Almanya işinden oldukça umutlu... Ülkemizi bu yılki Berlin festivalinin Panorama bölümünde temsil eden Özer Kızıltan'ın Takva filminin galası görkemli Zoo-Palast'ta yapıldı. Salonu dolduran kalabalık, filmi uzun uzun alkışladı. Ancak bu muazzam kalabalığı karşın, mütevazı 'Forum Bölümü'nde gösterilen Tayfun Pirselimoğlu filmi Rıza da Türkleri yeniden bir araya getiriyor. Bir gece, kuyruklu yıldız gibi festivalden gelip geçen Hürriyet'teki dostlarımız Ömür, eşi Soner Gedik ve Hürriyet'in Berlin Bürosu Şefi Ahmet Külahçı'yla ünlü Adnan Restoran'a gittik ve ilginç bir kişilikle tanıştık. 35 yıldır Almanya'da olan ve küçük işlerden başlayan Adnan Bey, dört yıldır Berlin'in Nişantaşısı olan lüks Charlottenburg semtindeki lokantasını işletiyor. Çok hoş ve geniş bir mekân... Adnan Bey, bize kimi giriş tadımlıklarından sonra 'Nodino usulü' dana pirzolasını tavsiye ediyor. Ve bu kalın, ama özel biçimde pişmiş eti lezzetle yiyoruz. Adnan Bey'inki tam bir başarı öyküsü. Ve lokantasında İtalyan'dan Türk'e, Uzakdoğu'dan Fransız'a çeşitli mutfakları birleştiriyor.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tarihi eserlerin kıymeti bilinmeli   / 23-03-2007
 Pierre Loti'yle bir sabah   / 23-03-2007
 İki büyük sanatçıyla geçen saatler   / 16-03-2007
 İki ustayla söyleşi   / 16-03-2007
 Değişmenin önlenemez çekiciliği   / 09-03-2007
 Değişmenin önlenemez çekiciliği   / 09-03-2007
 Ne işiniz var kardeşim Urfa'larda?   / 02-03-2007
 Ne işiniz var Urfa'da?   / 02-03-2007
 Herkes birden nasıl demokrat kesildi...   / 23-02-2007
 Berlin'de Türk olmak ve Türk filmi izlemek   / 16-02-2007
  » Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Kentin taşı toprağı altın olurken...
İstanbul'un tarihi...
Siyasette değil sanatında ilerle
Siyasette değil sanatında ilerle
Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 'spor bakanı' olmak isteyen Hülya...
"Mardin'de bol fotoğraf çektim"
atv ekranlarının reyting rekorları kıran dizi filmi "Sıla"nın güzel...
İnternette sanal çeteye son
SABAH'ın "Temiz İnternet" kampanyası Başbakan'ın katıldığı...
Kerkük'e heyet gönderebilirsiniz
'Irak Cumhurbaşkanı, Erdoğan'a "Kerkük'ün tapu kayıtları ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.