Lezzet Güneşi
Ispanaklı pay Piliç etlerini kaynar suda 15 dakika pişirip soğutun. Un, mısır unu ve margarini robotta, karışım ince ekmek kırıntısı olana kadar karıştırın. Karıştırırken önce yumurtayı, ardından her defasında bir yemek kaşığı olmak üzere suyu, karışım top top olana kadar katın. Hamuru unlanmış bir yüzeyde yoğurun. Streçe sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Zeytinyağını kızdırın, dolmalık fıstık, sarmısak, salam ve ıspanağı orta hararette 4-5 dakika, fıstıklar sararana kadar pişirin. Karışım ılındıktan sonra piliç etlerini, kırmızıbiberi, yumurtayı ve kremayı katıp harmanlayın. Hazırladığınız hamurun üçte ikisini unlanmış bir yüzeyde açın ve yağlanmış pay kalıbına, kabın kenarları da kaplanacak şekilde yerleştirin. Kenarlardan taşan kısımları bıçakla temizleyin. Ispanak karışımını hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru unlu bir yüzeyde, pay kalıbının üzerini örtecek genişlikte açın, kenarlarını su ile ıslatın, ıspanağın üzerine yerleştirin. Kenarlarını kıvırın. Yumurta sarısını çırpın ve hamurun üzerine sürün. Hamurun üzerinden iki yeri hafifçe kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar 45 dakika pişirin.
MALZEMELER * 1 küçük paket piliç ızgara tava * 500 gr. ıspanak * 3 su bardağı * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 diş sarmısak * 30 gr. dolma fıstığı * 5 dilim salam * 1 adet kırmızıbiber * 3 adet yumurta * 250 ml. krema * 5 adet tane karabiber
Hamur için: * 2.5 su bardağı un * 3 çorba kaşığı mısır unu * 155 gr. margarin * 1 adet yumurta * 1/2 su bardağı su
Cevizli peynirli tarator Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Tost ekmeklerine sürerek servis yapın.
MALZEMELER * 100 gr. beyaz peynir (ufalanmış) veya lor peyniri * 1 su bardağı ceviz (dövülmüş) * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber * 1 çay kaşığı kimyon * 1 tatlı kaşığı biber salçası
Balkabağı tatlısı Kabağı temizledikten sonra dilimleyin. Dış kabuğunu fazla derin olmayacak şekilde kesin. Büyük dilimleri 4 cm. uzunluğunda doğrayın. Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın. Üzerine şeker serpin. Bir kat daha sıralayın ve yine şeker serpin. Bu şeklide tüm kabağı tencereye dizin. Kabaklarınızı bu şeklide bir gece veya 7-8 saat bekletin. Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşe oturtun. Kapağı kapalı olarak yumuşayana dek pişirin. Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, harlı ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin. Kapağı tekrar kapatıp, 5 dakika daha kaynatın. Ateşten indirip soğutun. Soğuyan kabağı servis tabağına alın. Üzerine iri dövülmüş ceviz
MALZEMELER * 2.5 kg. balkabağı * 3 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı pekmez *1 su bardağı dövülmüş ceviz *200 gr. kaymak
|