Lezzet Güneşi
Adana burito Isıtılmış tereyağında soğanları karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika soteleyin, mantarları ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha soteleyin. Yufkayı 6 eşit üçgen parçaya kesin. Yufkaların geniş kenarına, kenardan 5 cm. içeri olacak şekilde adana kebapları yerleştirin. Adana kebapların üzerine peynir ve soğanlı mantarları paylaştırın. Malzemelerin üzerine yufkaları katlayın ve sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. Zeytinyağını yağsız tavada ısıtın, hazırladığınız yufkalı kebapları ilave edin ve üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER * 1 paket hazır Adana kebap * 3 çorba kaşığı tereyağı * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış) * 6 adet mantar * 1 adet yufka * 75 gr. eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
Yoğurtlu meyve salatası Yoğurdu ince süzgece koyup, 30 dakika bekletin. Meyveleri iri doğrayın. Derin bir kapta yoğurt, pudraşekeri, kahve ve kakaoyu karıştırıp, soğutun. Hazırladığınız malzemeleri ayaklı kadehlere yoğurdu ve sırasıyla meyveleri koyup, doldurun. Fındık serpip, soğutarak servis yapın.
MALZEMELER * 1 adet muz * 2 çorba kaşığı pudra şekeri * 1 adet kivi * 1/2 su bardağı nar * 1 adet elma * 1 adet portakal * 2 su bardağı yoğurt * 2 çorba kaşığı fındık (iri kıyılmış) * 1 çorba kaşığı kakao * 1 çorba kaşığı nescafe
Elmalı kek Elmaların üzerine tarçın serpip harmanlayın. Balı ve pekmezi küçük bir kasede karıştırın. Margarini ve tozşekeri kısık ateşte karıştırarak eritin, şeker eridikten sonra ateşten alın. Kekun ve unu geniş bir kaba eleyin, ortasını havuz gibi açın. Yumurta ve sütü ayrı bir kapta karıştırın. Erimiş yağ ve yumurta karışımlarını tahta bir kaşıkla karıştırarak una katın. 25 cm. çapında yağlanmış bir kek kalıbına karışımın yarısını döküp, üzerini düzeltin. Elmaları dizin ve üzerine ballı pekmezi gezdirin. Kalan hamur karışımını döküp, üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. İsterseniz sıcakken üzerine pudraşekeri serpip, krema veya dondurma ile servis yapın.
MALZEMELER * 4 adet orta boy elma * 2 çorba kaşığı tarçın * 1 çorba kaşığı bal * 1.5 çorba kaşığı üzüm pekmezi * 185 gr. margarin * 1 su bardağı tozşeker * 190 gr. kekun * 3/4 su bardağı un * 3 adet yumurta (hafif çırpılmış) *1/2 su bardağı süt
|