| | Balık bizim, Denize ne? Balık yerken genellikle deniz kenarında oturmayı tercih ederiz. Oysa balık yemeklerinin layığıyla hazırlanmış olmasının, mekânın denize yakınlığıyla bağlantısı yok. Karadabalık buna iyi bir örnek. Nedendir bilinmez, İstanbullu balığı genellikle denizin hemen kenarında yemeyi sever. Sanki...devamı |
|
| | 50 yıl sonra yeniden Çin restoranı Babasının vefatının ardından annesi ve yedi kardeşiyle geçim derdine düşen İsa Wang, o dönem İstanbul'da ilk Çin restoranını işletmişti. Wang yarım asır sonra, Mai-Ling isimli lokantasıyla yeniden İstanbul'da.... 1950'li yıllarda Celalettin Wang Zin Shan adlı Formozalı bir Müslüman Çin...devamı |
|
| | Ot deyip geçmeyin Ege bölgesine has otlarla yapılan yemek ve mezeler, son yıllarda sayısı giderek artan Ege yemekleri lokantalarında servis ediliyor. Radika da zengin mönüsü ve ferah ortamıyla bunlara iyi bir alternatif. Bir süre öncesine kadar Ege yemeklerini, Ege'ye özgü sebze ve otlarla yapılan...devamı |
|
| | Manzara karın doyurur mu? Doğatepe'de Fatih Köprüsü bütün görkemiyle ayaklarınızın altında. Rumeli Hisarı'nın burçları arasından Anadolu Hisarı'nı, Küçüksu Kasrı'nı görüyorsunuz. Manzara tamam da ya yemekler?. Her gün İstanbul'un trafiği ile boğuşan, günün en az iki saatini yollarda geçiren biri olarak zaman zaman...devamı |
|
| | Antep ve Antakya yemekleri bir arada Uzun yıllar, 'Nasılsa anlamazlar' diye düşünülerek Batıdakilere Doğu mutfağının en kötü örnekleri dayatıldı; ancak artık herkes iyiyle kötüyü rahatlıkla ayırd edebiliyor. Ottoman Restoran'ın Güneydoğu lezzetleri, en zor beğenenleri bile mutlu ediyor. Osmanlı'nın son dönemlerinde Fransa'ya...devamı |
|
| | Osmanlı mutfağından afrodizyak seçmeler Mönüsünde Osmanlı mutfağından 400 orijinal yemek bulunan Asitane Restoran, yüzlerce yıllık saray reçetelerinden afrodizyak etkili yemekleri bulup çıkardı ve Sevgililer Günü için özel bir mönü hazırladı. Edirnekapı'daki Kariye Müzesi'nin olduğu mahalle, mozaikleriyle ünlü müzenin yanı sıra...devamı |
|
| | Ağzımız tatlansın Konak Pastanesi Elma şekerleri, badem ezmeleri, paskalya çörekleri, cheesecakeler... Önünden geçerken sizi kokusuyla bile içeri davet eden 30 yıllık bir pastane. Fatma Girik Alman Pastası, Emel Sayın ise milföyünün müdavimleri. Pastanenin kabak tatlısı ise sahibi Suzan Hanım...devamı |
|
| | Acı, ekşi, tuzlu ve tatlı bir arada Tayland Mutfağı Tüm dünya mutfakları birer birer moda olup sıralarını savıyorlar. Şimdi de farklı lezzetlerin bir arada kullanıldığı Tayland mutfağı çok moda. Çok Çok, Tayland mutfağının iyi bir örneği. Dünyada zaman zaman belli ülkelerin mutfakları moda olur. Örneğin 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın...devamı |
|
| | Bayatlamayan kurabiyeler Bursa'da, 1982 yılından beri dayıdan yeğene geçen bir gelenekle işletilen Mahkeme Fırını, formülü Rum bir ustadan miras kalan leziz kurabiyeler ve kuru pastalar üretiyor. Fırının dördüncü nesil işletmesini ise, yeğen kalmadığı için ailenin damadı üstlenmiş. Bursa'nın meşhur Mahkeme...devamı |
|