Lezzet Güneşi
Kremalı mantar Taze fasulyeleri kaynar suda haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin. Taze fasulye, mantar, kırmızı fasulye, taze soğan ve kiraz domatesi derin bir kapta harmanlayın. Servis kabına harmanladığınız malzemeyi koyup, kıvırcık marul yaprakları ile süsleyin. Elma sirkesi, limon suyu, su, sarmısak, zeytinyağı, taze soğan ve hardalı kapaklı küçük bir kavanozda iyice çalkalayın. Krema ile sirkeyi karıştırın. Hazırladığınız sosa ilave edip, bir iki kez çalkalayın. Salata karışımının üzerine gezdirip, servis yapın.
MALZEMELER * 200 gr. taze fasulye (5 cm. uzunluğunda çubuklar halinde kesilmiş) * 3 su bardağı su (kaynar) * 250 gr. mantar (taze veya konserve, ikiye bölünmüş) * 150 gr. kırmızı fasulye (haşlanıp, süzülmüş) * 4 sap taze soğan ince doğranmış) * 250 gr. kiraz domates * 6 adet kıvırcık marul yaprağı
Sos 1 tatlı kaşığı elma sirkesi * 1 tatlı kaşığı limon suyu * 1 tatlı kaşığı su * 1/2 çay kaşığı sarmısak (dövülmüş) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 sap taze soğan * 1/2 çay kaşığı hardal * 2 çorba kaşığı krema * 1 tatlı kaşığı sirke
Portakallı irmik helvası Süt, tozşekerin üçte biri ve suyu iyice karıştırın, hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtıp, ateşi kısın ve 4-5 dakika kaynatın. Isıtılmış tereyağına çamfıstıklarını ilave edin, karıştırarak çamfıstıkları sararıncaya kadar soteleyin. İrmik ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin, kısık ateşte karıştırmaya devam ederek irmiğin rengi hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin. Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş hazırladığınız şurubu katın, kapağını kapatın, kısık ateşte irmik şerbeti çekinceye kadar dinlendirin. Ateşten alın, kalan şekerin yarısını ilave edip harmanlayın, en az 5 dakika dinlendirip, kalan şekeri katıp, karıştırın. Portakal kabuklarıyla süsleyip ılık servis yapın.
MALZEMELER * 1,5 su bardağı süt * 1,5 su bardağı su * 1,5 su bardağı tozşeker * 100 gr. tereyağı * 1 çay bardağı çamfıstığı * 1,5 su bardağı irmik * 1 adet büyük boy portakal (kabuğunun yarısı rendelenmiş, diğer yarısı jülyen kesilmiş)
Rezene mücveri Orta boy bir kasede rezene yaprakları, rezeneler, taze soğan, havuç, yumurta, lor peyniri, un ve kabartma tozunu iyice harmanlayın. Kızgın yağa hazırladığınız karışımdan çorba kaşığı dolusu koyun ve her iki yüzünü çevirerek kızartın. Delikli kaşık ile kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER * 1 çorba kaşığı rezene yaprağı (ince kıyılmış) * 500 gr. rezene (ince kıyılmış) * 3 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 1 adet küçük boy havuç (rendelenmiş) * 2 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 75 gr. lor peyniri * 4 çorba kaşığı un * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu *Zeytinyağı (az yağda kızartmak için)
|