|
Şulluk
Hamuru için unu ve suyu bir kapta iyice çırpın. Sonra tel süzgeçten geçirin. Tavayı çok az yağlayın. Tavaya orta büyüklükteki kepçe ile unlu karışımdan dökün. Tek tek krep hamurları hazırlamaya başlayın. Hazırladığınız bu krepler soğuduktan sonra, her birinin arasına dövülmüş ceviz serperek, üst üste dizin. Şurup için suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kıvamına geldikten sonra tencereyi ateşten indirin. Hafif soğuduktan sonra şurubu kreplerin üzerine dökün. Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler * 1/2 lt. süt * 1.5 su bardağı un * 2.5 su bardağı ceviz içi * Margarin
Şurup için: * 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker * 1/2 su bardağı su
|