Kremalı tavuk çorbası
Isıtılmış yağda soğan ve kereviz saplarını, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Patates, piliç suyu ve etleri ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, üzeri açık olarak patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirip, pütürsüz oluncaya kadar robottan geçirin. Isıtılmış tereyağına unu katın, karıştırarak un hafif sararıncaya kadar soteleyin. Ateşten alın, karıştırmaya devam ederek çorbaya ilave edin. Orta ateşte çorba koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek krema ve tuzu katıp, kaynama noktasına kadar ısıtın. Soğanın yeşil kısmı ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük soğan (iri doğranmış) * 150 gr. kereviz sapı (iri doğranmış) * 1 adet büyük patates (iri doğranmış) * 1,5 lt. piliç suyu * 1 paket piliç göğüs kuşbaşı * 40 gr. tereyağı * 35 gr. un * 80 ml. krema * 2 çorba kaşığı taze soğan * Tuz (arzu edilen miktarda)
|