|
|
Lezzet güneşi
Enginarlı hindi graten Enginarların üzerine çıkıncaya kadar kaynar su koyun, limon suyu ve tuz ilave edip, 10 dakika pişirin. Isıtılmış yağa etleri katın, karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Soğan, sarımsak ve mantarları ilave edip, karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha soteleyin. Suyu ekleyin, kapağını kapatıp, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 15- 20 dakika pişirin. Tuz, karabiber serpip, harmanlayın. Enginarları delikli kepçe ile çıkarıp süzün, kısa kenarlı bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine etleri paylaştırın, iki dilim peyniri çapraz olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
Malzemeler * 4 adet enginar (konserve, süzülmüş) * 1/2 adet limonun suyu * 1 paket hindi kalça kuşbaşı (4'e kesilmiş) * 8 adet arpacık soğan * 8 diş sarımsak (ince doğranmış) * 8 adet mantar (ince doğranmış) * 1 su bardağı su (kaynar) * 4 dilim cheddar peyniri * Tuz * karabiber (arzu edilen miktarda)
|