|
|
HALE CANEROĞLU (Yaprak)
Avrupa Yakası'nın güzel vejetaryeni Yaprak, hayatında et ve hayvansal ürünlere yer vermiyor. Yaprak'ı canlandıran Hale Caneroğlu, bu yüzden Yaprak'ın tüm yeşil ve 'doğal' adı altındaki bulamaçları vitamin niyetine yiyeceğini söylüyor. Kendisi ise Karadenizli olduğu için Karadeniz, zeytinyağlıları çok sevdiği için de Ege mutfağına düşkün. Sebze yemekleri ve yeşile her ne kadar Yaprak gibi meraklı olsa da, damak tadına çok önem verdiğinin üzerine basıyor. Dünya mutfaklarından Uzakdoğu mutfağını çok seviyor, İtalyan mutfağına da tapıyor. Caneroğlu, mutfakta olmaktan keyif aldığını, çok güzel soslu etler ve makarnalar yaptığını söylüyor. En favori yemeği ise, özel günlerde evde arkadaşları için yaptığı sarımsaklı ekmek.
Sarımsaklı Ekmek Baget ekmeğin dışını soyulmuş sarımsak dişleriyle ovun. Sonra ekmeğin altı bütün kalacak şekilde, üstten dilimleyin. Sonra göz kararı biraz tereyağı ve yumuşak bir margarini ezip, içine toz parmesan, ince kıyılmış maydonoz (ya da dereotu) ve birkaç diş sarımsak koyarak karıştırın. Bu karışımı ekmek dilimlerinin arasına sürün ve ekmeği, üzerini biraz açık bırakarak folyo kağıda sarıp fırına verin. Ekmek çok fazla kurumadan fırından çıkartın.
|