| | 'Aşk olmadan aş pişmez' Ton balığı ve kalamardan yapılmış bir döner, karabiberli çilek ya da sebzelerden yapılmış havyar... Hayatta en büyük tutkusu yemek yapmak olan Hollandalı ünlü şef Rudolf Van Nunen, yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Sekiz yaşındayken bisikletiyle önünden geçtiği ekmek fırını, Rudolf Van...devamı |
|
| | Yemek mucitleri Siz hiç zeytinyağı havyarı yediniz ya da toz halinde zeytinyağına ekmek bandınız mı? Bu adamlar bandı. Ünlü tasarım dergisi wallpaper'ın 'Dünyanın En İyi Yeni Restoranı' seçtiği müzedechanga'nın yaratıcıları ile aldıkları ödülü ve yeme içme dünyasında gelinen en uç noktayı konuştuk.devamı |
|
| | 'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap Boğaz'da yavaş ama emin adımlarla ilerleyen kebapçılar, 'Boğaz'da balık' klasiğinin tahtına göz dikti. Asya ve Avrupa yakalarının sahil yolunda yer alan üç kebapçının yanı sıra üç ünlü balıkçıya da "Boğaz'da neler oluyor?" diye sorduk. İstanbul'un gelmiş geçmiş en ünlü klasiklerinden...devamı |
|
| | Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz Türkiye, zeytinyağı üretiminde dünyada beşinci. Ama her şeyde olduğu gibi, bunda da değer bilemiyor, güzelim yağımızın kalitesini düşürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Zeytin hasadında bulunmak, toplanan zeytinlerin sıkım tesislerine götürülüp tek bir işlemle altın rengi...devamı |
|
| | En pahalı gurme ürünü 16 çeşidi olan trüf, sadece belli bölgelerde yetişen ve kısa bir dönemde bulunabilen özel bir mantar türü. Toprak altından çıkarılan trüfün iyisi yumrularının yuvarlaklığı ve uygun sertlikte olmasından anlaşılıyor. Birkaç yıl önce dünya çapında düzenlenen Slow Food yarışmasının jürisinde...devamı |
|
| | Matmazel Suzette'e adanmış yemek Yumurtayla yapılan pek çok yemek var. Krep de onlardan biri. Dünya mutfaklarında farklı pişirme yöntemleriyle farklı adlar alan krebe ilk olarak Eski Roma'da, gurmelerin atası Apicius'un tariflerinde rastlanıyor. Hayatımın ilk 30 yılında kayıtsız şartsız bir yumurta tutkunuydum. "Ne oldu...devamı |
|
| | Mutfakta Japon var Japon bir grubun Türk mutfağını ele geçirme çalışmaları yaptığını duyunca düşüyoruz yollara (İstanbul'da artık bakkala ekmek almak için bile çıksanız trafik yüzünden kendinizi, deve sırtında çöl geçiyorsunuz gibi hissediyorsunuz). Hedefimiz Sarayburnu sahilindeki meşhur Sur Balık...devamı |
|
| | Uçakta domates suyu içilir Araştırmaların da ortaya koyduğu ilginç bir gerçek var: Domates suyu, gündelik hayatımızda hiç aklımıza gelemeyebiliyor ama büyük bir çoğunluk uçakta içecek olarak domates suyu tercih ediyor. Bunun nedeni açıklanamazken bir havayolu şirketinin yıllık domates suyu tüketimi 40 bin litrenin...devamı |
|
| | Bayram baklavasız olmaz İşte yine bir bayram daha geldi. Tatlı yiyip tatlı konuşacağız. Peki bayramın geleneksel lezzeti baklavayla ilgili herşeyi bildiğinizden emin misiniz? Sizin için uzmanından tavsiyeler aldık. Çıtır çıtır, incecik hamur ağzınızda dağılırken mis gibi tereyağı, şerbet ve fıstığın lezzetine...devamı |
|