Karidye Pilakisi
Malzemeler * 600 gr. orta boy karides * 2 tane havuç * 10 tane kıska soğanı * Yarım su bardağı zeytinyağı * 2 su bardağı su * Yarım çorba kaşığı sirke * 5 diş sarımsak * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı Maydanoz saplı ve sirkeli suda karidesi 5 dakika haşlayın. Sonra süzüp kabuklarını ayıklayın. Daire biçiminde kesilmiş havuç ve küp doğranmış kerevizi haşlayın. Tenceredeki zeytinyağında kıska soğanını pembeleştirin ve kıyılmış sarımsağı koyup bir iki kez çevirin. İçme suyunu ekleyip, 2-3 dakika pişirin. Karışıma kereviz, havuç ve karidesleri, tuz ve karabiberi koyup 15-20 dakika pişirin. Yemeğin suyu pilakinin yüzeyine inince ateşten alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edin.
|