Ağzımız tatlansın
Konak Pastanesi Elma şekerleri, badem ezmeleri, paskalya çörekleri, cheesecakeler... Önünden geçerken sizi kokusuyla bile içeri davet eden 30 yıllık bir pastane. Fatma Girik Alman Pastası, Emel Sayın ise milföyünün müdavimleri. Pastanenin kabak tatlısı ise sahibi Suzan Hanım tarafından evde yapılıyor. Tel: (0212) 252 53 46
Çağrı Büfe Valikonağı Caddesi'nden aşağı doğru inerken bir büfeden sokağa taşan kalabalık dikkatimizi çekiyor. "Nişantaşı'na gelip de büfede yemek olur mu?" dediğinizi duyar gibiyiz. Ama Fatih Terim, Sergen, Fatma Girik gibi isimlerin yanı sıra yakışıklı beyler, alımlı hanımlar, kimi arasanız burada. Koşuşturmalı bir Nişantaşı sabahında kahvaltı etmeye vakti olmayanlar için ayak üstü bir şeyler atıştırabilecekleri adreslerden biri Çağrı Büfe. 27 yıldır aynı yerde hizmet veren büfe, şimdi caddenin aşağısında ikinci şubesini açmayı planlıyor. Tel: (0212) 241 75 83
Bahar Pastanesi 1951 yılında kurulan Bahar pastanesi semtin fenomenlerinden. Özellikle pazar sabahları kahvaltı için mutlaka uğranan pastane, hemen yanı başındaki Avrupai rakiplerini bile geride bırakıyor. Vitrine dizili kaymaklı lokumu, madlen çikolataları, kestane şekerleri ile daha uzun yıllar aynı yerde varlığını sürdürecek gibi görünüyor. Tel: (0212) 240 57 70
Cafe Wien Uluslararası bir zincirin halkası olan Cafe Wien, 20. yüzyılın ikinci yarsında, kahvehane geleneğinin yavaş yavaş yok olmaya başladığı İstanbul'da, uzun bir aradan sonra açılan ilk kahvehane olmuş. Üstelik burada yapılan Viyana kahvesinin öyküsü de oldukça eskilere, Türklerin Viyana'yı kuşatmalarına dayanıyor: Geri çekilen Türkler, yanlarında getirdikleri çuval çuval çekirdek kahvelerini Viyana'da bırakmışlar. Viyana halkı da bu kahvelerin içine süt köpüğü basarak Viyana kahvesini geliştirmiş. Siz de Cafe Wien'de, tarihi Türk kahvesine dayanan bu lezzetli kahveleri tadabilirsiniz. Tel: (0212) 233 78 60
Atlas Kasabı 45 yıllık bu kasabın sahipleri; dede-baba ve oğul olmak üzere üç kuşaktır et işinde. Kasabın bu kadar eski olduğuna bakmayın, içeri adımınızı atar atmaz kendinizi Avrupa'da hissediyorsunuz. Krem rengi duvarlara asılı et resimleri, bilgi tabloları ve iç bölümünde bulunan şarküteri kısmıyla tam da semtin dokusuna uyan oldukça lüks görünümlü bir kasap burası. Birçok yerde de bulmakta zorlandığımız rosto, süt danası gibi çeşitleri burada bulmak mümkün. Üstelik buradan sadece semt sakinleri et almıyor, telefonla Zekeriyaköy'e hatta Bodrum'a vakumlu et yollanıyor. Tel: (0212) 240 46 63
Aksu Gıda Teşvikiye Caddesi üzerinde yürürken yerin üç basamak altında bir dükkân dikkat çekiyor. Vitrininde yeşil elmalar, çilekler, greyfurtlar... Ve her biri sanki cetvelle ölçülmüş gibi aynı hizada duruyor. Tam 120 yıldır aynı yerdeymiş bu ufacık manav. Ünlülerin de uğrak yeri olan bu şirin manav, Nişantaşı müşterisinden çok memnun. Tel: (0212) 236 16 00
Alaaddin'in dükkânı Nişantaşı'nda gazete, çiklet, tütün, alkol satan, otobüs biletinden milli piyangoya her şeyin bulunduğu dükkânlar köşe başlarını süslermiş bir zamanlar. Nâzım Hikmet'in de alışverişini yaptığı bu dükkânlardan bugüne bir tek Alaaddin kalmış. Oyuncaklar, yabancı dergiler, gazeteler, ne arasanız var burada. Bugünkü müşterileri arasında ise Ebru Şallı, Ali Kırca ve Nejat Uygur başı çekiyor.
Tatbak 1960 yılında Gaziantep'li baba oğul tarafından kurulan Tatbak, özellikle lahmacun ve pidesiyle ünlü. Tatbak'ın müdavimleri arasında yine ünlüler başı çekiyor. Candan Erçetin fırsat buldukça acılı lahmacun, Orhan Pamuk piliç beyti, Şakir Eczacıbaşı ve Polat ailesi de pide çeşitleri için sık sık buraya uğruyor. Tel: (0212) 246 13 06
|