Matmazel tatlısı
Malzemeler * 3 çorba kaşığı un * 3 çorba kaşığı tozşeker * 4 su bardağı süt * 125 gr. margarin * 1 adet paskalya çöreği Çikolatalı sos: * 125 gr. margarin * 2 çorba kaşığı pudraşekeri * 2 çorba kaşığı kakao * 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı unu teflon tencereye alın. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, 5 dakika kavurun. 4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin. Üzeri göz göz olana dek pişirin. 125 gr. margarini ilave edin. Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın. 1 adet paskalya çöreğini küçük parçalara doğrayın. Bir tepsiye dizin. Hazırladığınız karışımı üzerine yayın. Soğumaya bırakın. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için margarin, pudraşekeri ve kakaoyu eritin. Ateşten alın. Yumurtayı ilave edin. Mikserle 1 dakika çırpın. Sosu da soğuyan tatlının üzerine dökün. Buzdolabında 1 gece bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Tarhunlu somon fırın Malzemeler * 2 adet somon fileto * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1/2 adet küçük boy soğan * 3 çorba kaşığı tarhun (doğranmış) * 6 çorba kaşığı krema Isıtılmış yağda balıkların her iki yüzlerini hafif sararıncaya kadar ilk yüzünü 3 dakika, ikinci yüzünü 2 dakika kızartıp, bir fırın kabına yerleştirin. Soğan, iki çorba kaşığı tarhun ve kremayı ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin, üzerine kalan tarhunu serperek servis yapın.
Salata Malzemeler * 1 adet yeşil salata * 6 yaprak ıspanak * 1 adet domates * 1 adet kırmızı turp * 1 adet pancar * 2 çorba kaşığı mısır * Dereotu Sos: * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı elma sirkesi * 1 çay kaşığı hardal * 1 çay kaşığı maydanoz * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 adet sarmısak * 2 çorba kaşığı beyaz peynir * Kekik * Tuz Sosu hazırlamak için, bütün malzemeleri bir kaba koyup, karıştırın. Beyaz peyniri ekleyin. Salata ve ıspanak yapraklarını yıkayın. Kağıt havlunun üzerine alarak, sularını süzün. Domatesi ve turpu dilimleyin. Pancarı soyup, rendeleyin. 1 çorba kaşığı sirke ve 1 adet sarmısakla birlikte 2 dakika soteleyin. Kenara alıp, suyunu süzün. Genişçe bir salata tabağına malzemeleri yerleştirin. Sosunu döküp, karıştırın. Mısır taneleriyle süsleyin.
|