Lezzet güneşi
Jamaika usulü piliç Et hariç diğer tüm malzemeleri büyük bir kapta iyice karıştırın. Etleri katın, iyice harmanlayın, üzerini streçle örtün ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Etleri marinatın içinden silkeleyerek alın. Yağsız tavada, fırının ızgara konumunda arzu ettiğiniz kıvamda yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan marinatı büyük bir kaba koyun, karıştırarak ve üzerini kapatmadan 2 dakika pişirin. Etlerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Malzemeler * 1 paket tavuk göğüs * 80 ml. zeytinyağı * 80 ml. limon suyu * 2 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı bal * 1 tatlı kaşığı kuru baharat (kekik, biberiye, adaçayı vb.) * 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber * 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber * 1 çay kaşığı tane karabiber * 1 tatlı kaşığı nişasta * 1 çorba kaşığı soğan kıyılmış
|