Burma kadayıf
Kadayıf için 100 gr. eritilmiş tereyağını ve pekmezi karıştırın, tepsiye sürün. Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi serpin. Bir ucundan tutun. Burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan erimiş tereyağını dökün. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarana dek pişirin. Sonra kadayıfın tersini çevirin. Bir yüzünü de kızarana dek pişirin. Bu arada şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Burma kadayıf ılındığında sıcak şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
MALZEMELER * 1 kg. çiğ burma kadayıf
* 600 gr. eritilmiş tereyağı
* 1 kg. öğütülmüş fıstıkiçi
* 1 çorba kaşığı pekmez
Şerbet: * 6 su bardağı su
* 3 kg. tozşeker
|