|
|
Tavuklu krep
Tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın. Tavanın içine biraz yağ koyup, tavuk etlerini ilave edin. Üzerine soğan ve sarmısak ve mantar koyup, kavurun. Bezelye ve unu katıp kavurun. Yeterince su, tuz, karabiber katın. Diğer tarafta bir kabın içine soğuk süt, yumurta, yağ, tuz koyup, karıştırın. Teflon tavaya yağ koyun. Bir kepçe dolusu krep harcını döküp, orta ateşte pişirin. Pişirdiğiniz kreplere harcı paylaştırın. Kreplere bohça şekli verin. Yeşil soğanları sıcak suyun içerisine batırıp çıkarın. Kreplerin uçlarını yeşil soğan yapraklarıyla bağlayın. Üzerine kaşar peyniri serpip, fırın tepsisine alın. 170 derecede 5 dakika pişirin. Domates ve fesleğeni ince doğrayıp soteleyin. Tuz, karabiber ilave edip, karıştırın.
MALZEMELER * 1 adet tavuk göğsü
* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarmısak
* 5 adet büyük boy taze mantar
* 2 çorba kaşığı bezelye
* 1 tatlı kaşığı un
* Yeterince su
* Tuz
* Karabiber
* Yeşil soğan yaprakları
Fesleğenli domatesli sos: * 2 adet domates
* 1 tutam fesleğen
* Zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
|