kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mutfakta son trendler
Yemek mucitleri
Mutfakta son trendler

Mutfakta son trendler

- Geçtiğimiz hafta Madrid Fusion Gastronomi Konferansı'na katıldınız. En son, denizin dibinden çıkartılan yosunlu kayalar yemeklerde kaynatılıp et suyu niyetine kullanılıyordu. Bu yıl yemek dünyasında ne gibi uçukluklar var?
- T.B: Madrid Fusion Konferans'ı inanılmaz eğlenceli bir olay. Dünyanın en iyi şefleri gelip birbirleriyle yarışıyor. Rezervasyon için en az bir yıl önceden aramanız gereken şeflerin hepsi, orada marifetlerini gösteriyor. Geçen yıl konferansın ana konusu moleküler gastronomiydi. Bu yıl ise bunun adı bile geçmedi. Varsa yoksa avangart.
- S.E: Tıpkı haute couture gibi. Seyretmesi zevkli ama uygulaması çok zor.

- Geçen yılki konferansta zeytinyağı, lokum formuna girmişti, bu yıl neler var?
- T.B: Bu yıl daha da uçmuş adamlar. Bırakın lokum formunu, adamın teki zeytinyağı havyarı geliştirmiş. Tabii bunun için acayip bir makine gerekiyor. Amcam araştırmış, bulmuş. İçine beş çeşit kimyasal katıyor, hepsini makinede karıştırıyor, anlatması bile çok zor, sonunda ufacık havyar dokusunda zeytinyağı çıkıyor. Muhteşem bir tadı var. Ama evlere girer mi bu alet? Hayır, girmez. Peki şart mıdır? Tabii ki değil, ama o amcam sadece zeytinyağına yoğunlaşmış ve bunu keşfetmiş.
- S.E: Bir de donma noktasının altında kurutma yapan bir alet var. Hazır kahveler için kullanılır. Mesela bir tanesi bunu da zeytinyağında kullanmış ve yağı toz haline getirmiş. Tadı aynı ama bakıyorsunuz, bildiğiniz toz. Ne gerek var, ekmeği mis gibi yağa bandırmak varken bunlara...
DİĞER GURME HABERLERİ
 'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
 Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
 En pahalı gurme ürünü
 Matmazel Suzette'e adanmış yemek
 Mutfakta Japon var
 Uçakta domates suyu içilir
 Bayram baklavasız olmaz
 Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
 Adına destan yazılan lezzet: Pastırma
 Kimsenin sarhoş olmadığı bira şöleni
 Müslüman mahallesinde İsveç köftesi
 İftarı nerede yapalım?
 Bardacık inciri başka
 Birahanede tarihi yudumlama zevki
 Bu kirazlar, vişneler kulağınıza küpe olsun
 Yazın en serin içkisi
 Unutulan bir tat: 'Gül gibi şarap'
 Bir kitap okudum dünyam değişti (2)
 Yemek düşmanlığının altın çağındayız
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Bulanık beyaz lezzet
Beyaz bira olarak bilinen buğday...
Onların hayatı: Futbol
Onların hayatı: Futbol
Haftanın yedi gününü de futbol izleyerek geçirebiliyor ve bundan...
'Azınlıklardan korkmak niye?'
'Azınlıklardan korkmak niye?'
Türk medyasının Ermeni kökenli sayılı kalemlerinden Alin Taşçıyan da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.