Baharatlı lokma
Şeker, su ve limonu 10 dakika kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Karanfili havanda döküp, toz haline getirin. Karıştırma kabına unu döküp ortasını açın. Mayayı suyla eritip, az unla bulamaç yapıp, kenarlardaki unu bulamacın üzerine kapatın. Ilık ortamda mayalandırın. Bir bardakta su ve tuzu eritin, yumurta kırıp hamura katın. Kek hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Alttan üste doğru hızla karıştırın. Üzerini örtüp mayalandırın. Bir tavaya sıvıyağ koyun. Hamurdan avucunuza alıp, sıkarak çıkan top şeklindeki hamuru sıvıyağa batırılmış tatlı kaşığıyla alıp, sıcak yağa dökün. Karıştırarak kızartın, soğuk şerbete alın. Şerbeti çektikten sonra servis tabağına alın. Üzerine toz tarçın, hindistancevizi, yeşil fıstık serpin.
Malzemeler * 1/2 paket yaş maya * 1 adet yumurta * 1 çay kaşığı tuz * 2.5 su bardağı un * 2 adet karanfil * Su
Şerbet: * 3 su bardağı tozşeker * 2 su bardağı su * 1/4 adet limon
|