|
|
Lezzet güneşi
Tavuklu krep Tavuk göğsünü doğrayın. Tavanın içine biraz yağ koyup, tavuk etlerini, soğan, sarmısak ve mantar koyup, kavurun. Bezelye ve unu katıp biraz daha kavurun. Yeterince su, tuz, karabiber katın. Bir kapta soğuk süt, yumurta, yağ, tuz koyup, karıştırın. Teflon tavaya yağ koyun. Bir kepçe dolusu krep harcını döküp, orta ateşte pişirin. Pişirdiğiniz kreplere harcı paylaştırın. Kreplere bohça şekli verin. Yeşil soğanları sıcak suyun içerisine batırıp çıkarın. Kreplerin uçlarını yeşil soğan yapraklarıyla bağlayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, fırın tepsisine alın. 170 derecede 5 dakika pişirin. Bu arada domates ve fesleğeni ince doğrayıp, tavada soteleyin. Tuz, karabiber ilave edip, karıştırın. Servis tabağına krepleri alın, kenarlarını sosla süsleyin.
Malzemeler * 1 adet tavuk göğsü * 1 adet kuru soğan * 2 diş sarmısak * 5 adet büyük boy taze mantar * 2 çorba kaşığı bezelye * 1 tatlı kaşığı un * Yeterince su * Tuz * Karabiber * Yeşil soğan yaprakları
Domatesli sos: * 2 adet domates * 1 tutam fesleğen * Zeytinyağı *Tuz *Karabiber
|