|
|
|
|
|
|
Helin Pilavı'yla kalbini fethet
Hazırlanışı: Kuşbaşı eti tencereye koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Ayrı bir tencerede yıkanmış ve süzülmüş pirinç ile nohudu et suyuyla pilav gibi pişirin. Firiği şehriyeyi ayrı bir kapta, bulguru da sade olarak et suyuyla ayrı bir kapta pilav gibi pişirin. Eti iki eşit parçaya ayırın. Pişen pilavları cam kalıba önce firik pilavını, üzerine ayırdığınız etin bir kısmını, onun üzerine pirinçli nohut pilavını ardından da iyice bastırıp kalan eti yerleştirin. Bulgur pilavını iyice bastırıp bir servis tabağına ters çevirin. Ayrı bir tavada yarım kaşık tereyağını eritin. Fıstık ve bademleri hafifçe pembeleştirin ve pilavın üzerine serpin. Üzerine en son olarak karabiberi serpip servise sunun.
Malzemeler:
* 1 su bardağı pilavlık pirinç * 1 su bardağı firik * 1 su bardağı bulgur * 300 gram kuşbaşı et * 1.5 çorba kaşığı margarin * Yarım yemek kaşığı dolmalık fıstık * 1 yemek kaşığı soyulmuş badem * Yarım yemek kaşığı tereyağı * Yarım su bardağı nohut * Yarım çay bardağı tel şehriye * Karabiber *Tuz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|