Lezzet Güneşi
Otlu spagetti Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Mercanköşk, maydanoz, balzamik sirke, kırmızı şarap, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelince ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER * 300 gr. spagetti * 2 çorba kaşığı taze mercanköşk * 2 çorba kaşığı maydanoz (yaprak) * 2 çorba kaşığı balzamik sirke * 2 çorba kaşığı kırmızı şarap * 2 çorba kaşığı portakal suyu * 3 diş sarmısak (ince halka kesilmiş) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda)
Palüze puding Tozşeker ve unu karıştırın. Yavaş yavaş ve karıştırarak üzüm suyunu ilave edin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Porsiyonluk kaselere veya büyük bir kaba boşaltın. Soğuyuncaya kadar dinlendirin. Üzerine badem veya ceviz serperek servis yapın.
MALZEMELER * 1 su bardağı tozşeker * 1/2 su bardağı un * 1.5 lt. üzüm suyu * 4 çorba kaşığı badem veya ceviz (kabukları soyulmuş, iri kıyılmış)
Ayva tatlısı Ayvaları soyup, dip taraflarından bir kapak kesin. Bir oyma bıçağıyla çekirdek yataklarını çıkartın. Bu işlemi yaparken ayvaları kararmamaları için limonla ovun. Ayvaları tencereye dizin. Üzerine şeker serpin. Ayva çekirdeklerini bir tülbent parçasına sarın ve tencereye atın. Ayvaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen ayvaları soğumaya bırakın. Dilerseniz ayvaların içini krem şanti ile doldurup servis yapın.
MALZEMELER * 5 adet ayva * 6 çay bardağı tozşeker * Arzuya göre krem şanti
|