|
Buzlu limonlu yoğurt
Limon suyunu, tozşekeri ve margarini bir cam kaba alın. Cam kabı, içinde kaynar su bulunan başka bir kaba oturtun. Karıştırarak yağın ve şekerin erimesini sağlayın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Tel süzgeçten geçirin. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak limonlu sosa ekleyin. Sürekli karıştırın. Kaynayan suyun üzerindeki sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika karıştırmaya devam edin. Ilındıktan sonra soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğurdu bir kapta çırpın. Limonlu karışıma ekleyin. İyice karıştırın. Tekrar bir kalıba doldurup, donana dek bekletin.
MALZEMELER 4 kişilik * 4 adet limon suyu
* 7 çorba kaşığı margarin
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 3 adet yumurta
* 400 gr. yoğurt
|