İnegöl çökertme kebabı
Derin ve kızgın yağda patatesleri kızartın. Isıtılmış bir çorba kaşığı tereyağında domatesleri karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Isıtılmış bir çorba kaşığı tereyağında dilimlenmiş domatesleri tavayı sallayarak 2-3 dakika pişirin. Köfteleri, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5-6 dakika ısıtın. Servis tabaklarına sırasıyla yoğurt, patates, köfte ve domates sosunu paylaştırın. Üzerlerine dilim domates ve sivribiberleri yerleştirin. Kalan tereyağını kızıncaya kadar ısıtın ve üzerlerine gezdirerek sıcak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1 paket tavuk İnegöl köfte
* 2 adet patates (kalın rendelenmiş)
* 5 çorba kaşığı tereyağı
* 350 gr. domates (rendelenmiş)
* 2 adet domates (dilimlenmiş)
* 2 adet sivribiber (közlenmiş, iri doğranmış)
* 200 gr. yoğurt
|