Mısır gevrekli piliç
Yumurta, krema ve unu iyice çırpın. Tavuk butlarını önce kremalı karışıma batırarak her taraflarını bulayın, ardından da mısır gevreği ile her taraflarını kaplayın ve bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30- 35 dakika pişirin. Yoğurt, pul kırmızıbiber, kekik ve karabiberi iyice karıştırın. Etleri, hazırladığınız yoğurtla birlikte servis yapın.
MALZEMELER * 8 adet piliç ızgara but
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 3 çorba kaşığı krema
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı mısır gevreği (kırıklanmış)
* 500 gr. yoğurt (süzme)
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı karabiber
|