Hatırlanma oranımız % 70 oldu ikinci reklam bugün gösterimde
Akbank, 2006'da büyük ilgi toplayan ve hatırlanma oranını yüzde 70'e çıkaran "Türkiye'nin Yenilikçi Gücü" reklam filminin ikincisini bugün yayınlamaya başlıyor.
Akbank, müziği, figürleri ve içeriğiyle büyük beğeni toplayan "Türkiye'nin yenilikçi gücü" sloganlı reklamlarının ikincisini hazırladı. Yorum Publicis tarafından hazırlanan ve Romanya'da çekimleri gerçekleştirilen Akbank İmaj Kampanyası paralelindeki ikinci reklam filmi bu akşam yayınlanacak. Yeni reklam filmi ile ilgili bilgi veren Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hayri Çulhacı, reklam hatırlanma oranlarıyla ilgili çarpıcı sonuçlar elde ettiklerine dikkat çekerek, "Bugüne kadar yapılan reklam araştırmalarında sektörel olarak banka reklamları neredeyse hiç hatırlanmıyordu. Hatırlanma oranları yüzde 10'ları zor bulurken, Yenilikçi Güç kampanyası ile Akbank reklamlarının hatırlanma oranları yüzde 70'e geldi. Bu gerçekten önemli bir oran" diye konuştu.
200 DANSÇI ROL ALDI 200Romen dansçının rol aldığı reklam filminde, dansçıların yaptığı ve her biri ayrı mesaj taşıyan şekiller, ilk reklam filmindeki gibi kendi içinde küçük hikayeler anlatıyor. Kareografisini, Atina Olimpiyatları'nın açılışını hazırlayan Penny Jones veyardımcılarının yaptığı reklam filminin prodüksiyon şirketi, Dinamo İstanbul oldu. Filmin yönetmeliğini ise, kareografiden sorumlu ekiple birlikte pek çok projeye imza atan Güney Afrikalı Bart Fouche üstlendi. Çekimleri Romanya'da gerçekleşen ve provaları 4 gün süren filmin çekimleri günde tamamlandı. 150 kişilik dans ekibiyle gerçekleşen ilk reklam filmindeki deneyimlerin katkısıyla, kadrosu daha da büyüyen ve 200 dansçının rol aldığı ikinci reklam filminde, dansçılar buluttan yağmura, yağmur damlasından denize karışıyor, denizden irili ufaklı balık olarak sıçrıyor. Bir tırtıl olabilen dansçılar, yeni açan bir çiçeğe doğru ilerleyip tırmanırken, kelebeğe dönüşüp uçuyor. Reklam filminde hızlandırma ve yavaşlatma dışında, baştan sona hiç bilgisayar animasyonu kullanılmadı. Dansçılar şekilden şekile geçişi birebir gerçekleştirerek, birlikte hareket eden çok kararlı bir grup insanın, beraber neler yapabileceğini müzik, figür ve hareket olarak çok net bir şekilde ortaya koyuyor.